Nastavlja se saslušanje haških svjedoka iz MUP-a i MORH-a

Haški istražitelji danas su nastavili sa saslušanjem jednog od niza svjedoka, bivših i sadašnjih djelatnika MUPa i MORHa koji bi trebali dati iskaz o vojnoredarstvenim akcijama "Oluja" i "Medački džep", doznaje se u Upravi za suradnju s međunarodnim sudovima u Ministarstvu pravosuđa.

U Upravi su potvrdili da se saslušanja nastavljaju, ali, kao ni jučer, nisu željeli otkriti gdje i s kim haški istražitelji razgovaraju.

Iz izvora bliskog Ministarstvu pravosuđa koji je želio ostati anoniman doznaje se da istražitelji nastavljaju razgovor sa svjedokom kojega su jučer počeli ispitivati, te da se završetak saslušanja svih svjedoka očekuje početkom veljače.

U Upravi se ni danas nije mogla dobiti potvrda medijskih nagađanja da su među pozvanim svjedocima bivši pomoćnici ministra unutarnjih poslova Marjan Benko i Joško Morić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mediji pišu da će haški istražitelji razgovarati i s bivšim zapovjednikom Antiterorističke jedinice Lučko, a sada zapovjednikom Interventne policije MUP-a Josipom Turkaljem, bivšim zapovjednikom Sektora Specijalne policije Antom Šoljićem, bivšim djelatnik u tom sektoru Zdravkom Janićem te višim inspektorom za obavještajne i kontraobavještajne poslove u MORH-u pukovnikom Mihaelom Budimirom.

Primitak poziva na svjedočenje, koje je Haški sud dostavio Hrvatskoj sredinom prosinca prošle godine, do sada su potvrdili Benko i Turkalj.

Haške istražitelje navodno zanimaju ratni događaji u razdoblju od 1993. do 1995., posebno dio u kojem su sudjelovali pripadnici MUP-a, točnije Specijalna policija.

(Hina) tr so

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara