Nastavlja se štrajk u "Belju" dd

Jutros započeti štrajk radnika baranjskog poljoprivrednog kombinata "Belja" dd, zbog neisplaćene plaće za listopad ove godine, nastavlja se jer štrajkaški odbor do 14 sati nije dobio traženi dokument, kojim bi se zajamčila isplata plaće, doznaje se u Sindikatu zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji te vodoprivredi Hrvatske (PPDIV).

Iako smo imali čvrsta jamstva od da ćemo tijekom dana dobiti preslik ugovora o odobrenju kredita za isplatu zaostale plaće Uprava i Hrvatski fond za privatizaciju taj dokument do 14 sati nisu dostavili pa se štrajk nastavlja, uz obavljanje nužnih poslova za proizvodnju, rekao je Hini regionalni povjerenik PPDIV Slavko Kotromanović dodavši kako je nova sjednica štrajkaškog odbora sazvana za ponedjeljak ujutro.

Iako je nekim pogonima "Belja" dd isplaćena plaća iz redovnog priliva sredstava nije riječ o sredstvima koja treba odobriti HFP, dodao je Kotromanović.

Štrajakški odbor jučer je najavio da će štrajk trajati do isplate listopadske plaće svim radnicima poduzeća.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Uprave "Belja" dd Marijan Molnar izjavio je za Hinu kako je na jučerašnjem sastanku u HFP-u postignut dogovor po kojem će u ponedjeljak pristići sredstva za isplatu plaća za listopad te studeni ove godine te da je kopija ugovora, potpisana od strane predstavnika "Belja" i HFP-a, danas stigla u Upravu tvrtke, a što je, kako tvrdi, jutros najavljeno predstavnicima Sindikata.

Izrazio je žaljenje zbog štrajka ocijenivši kako je on sada nepotreban i stoga jer je Upravni odbor HFP-a, koji je nadležan za donošenje ovakvih odluka, odobrio tražena sredstva, čija je doznaka, kako smatra, tehničko pitanje.

(Hina) ivuč dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara