Nastavlja se suđenje za Ovčaru u Beogradu

Nastavlja se suđenje za Ovčaru u Beogradu

SUĐENJE 16-torici optuženih za zločin na Ovčari nastavlja se danas pred Vijećem za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu.

Ponovljeni proces vodi se od ožujka prošle godine protiv 16 optuženih za strijeljanje oko 200 hrvatskih zarobljenika u noći između 20. i 21. studenog 1991. godine na poljoprivrednom dobru Ovčara kod Vukovara. Vrhovni sud Srbije u prosincu 2006. je ukinuo prvostupanjsku presudu i suđenje vratio na početak.

Na ovom suđenju svjedoci su i dvojica pripadnika "vukovarske trojke", Miroslav Radić i Veselin Šljivančanin, koji su dobili sramotno nisku presudu Haškog tribunala i sada su na slobodi. Miroslav Radić je već i svjedočio na ovom suđenju u Beogradu kad je izjavio da za Ovčaru nije ni znao. Šljivančanin je trebao svjedočiti na prošlom ročištu, no nije se pojavio na sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prvom suđenju za zločin su na po 20 godina osuđeni komandant Teritorijalne obrane Vukovara Miroljub Vujović, njegov zamjenik Stanko Vujanović, komandant dobrovoljačke jedinice "Leva Supoderica" Milan Lančužanin i teritorijalci Predrag Milojević, Predrag Dragović, Đorđe Šošić, Miroslav Đanković, Ivan Atanasijević i Saša Radak.

15 godina su dobili Vujo Zlatar, Milan Vojinović i Jovica Perić, dvanaest Predrag Madžarac, a Nada Kalaba devet godina. Goran Mugoša osuđen je na pet godina zatvora. Optuženi Marko Ljuboja i Slobodan Katić oslobođeni su krivnje.

D.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara