Nastavljaju se antiratni prosvjedi u muslimanskom svijetu

OKO 25 tisuća pakistanskih muslimana u srijedu je u gradu Quetti prosvjedovalo protiv rata u Iraku, pozvavši na sveti rat protiv SAD i njihovih saveznika.

Uz izvikivanje slogana "Bush je pseto", "Blair je pseto", "Živio Osama (bin Laden)" i "Živio Sadam (Husein)", okupljena je gomila palila lutke američkog i britanskog vođe, a mnogi su iskazali želju da odu u Irak kao samoubojice i ljudski štitovi.

U gradu Sanaai prosvjedovale su tisuće Jemenaca, pozvavši svoju vladu na "otvaranje vrata svetom ratu" te na prekid odnosa s Washingtonom i Londonom i izbacivanje njihovih veleposlanika.

Desetak tisuća prosvjednika - studenata, liječnika, odvjetnika i vjerskih uglednika - prosvjedovalo je u najvećem gradu južnog Libanona Saidi, izvikujući protuzapadne parole i kritizirajući politička vodstva Egipta i Jordana zbog njihovih stajališta.

U Siriji je u znak prosvjeda protiv rata u Iraku organiziran desetminutni opći štrajk.

"Radnici i dužnosnici u zračnim lukama, lukama i svim (javnim) tvrtkama zaustavili su rad na deset minuta u znak solidarnosti s otporom iračkog naroda", javila je sirijska agencija Sana.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara