Nastavljen štrajk u "Belju" i IPK "Ratarstvu-Stočarstvu"

RADNICI baranjskoga poljoprivrednog kombinata "Belja" d.d. i osječke tvrtke IPK "Ratarstvostočarstvo" i danas štrajkaju jer još nije udovoljeno sindikalnim zahtjevima, izvijestili su predstavnici Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji te vodoprivredi Hrvatske (PPDIV).

Radnici "Belja" jučer su počeli štrajkati zbog neisplaćenih plaća za ožujak i travanj te pet neisplaćenih putnih troškova, a radnici IPK "Ratarstvo-stočarstvo" zbog neisplaćene plaće za travanj.

Zaostala plaća za radnike IPK "Ratarstvo-stočarstvo" mogla bi biti isplaćena danas i ako se to dogodi, štrajk će biti prekinut, izjavio je za Hinu županijski povjerenik PPDIV-a Šimo Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Budući da jučerašnja sjednica Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) nije donijela nikakvo rješenje za 2600 radnika "Belja", zahtijevamo da se do petka sazove sastanak s potpredsjednikom Vlade Slavkom Linićem i ministrom gospodarstva Ljubom Jurčićem na kojem će biti donesene odluke koje bi mogle prekinuti štrajk. Ako se to ne dogodi, u ponedjeljak ćemo prosvjedovati na Markovu trgu u Zagrebu", rekao je Orešković.

Kazao je kako radnici, dok štrajkaju, obavljaju samo najnužnije poslove, poput hranidbe i mužnje stoke te čuvanja imovine, a svi ostali poslovi su, uključivo i žetvu, obustavljeni.

Sindikalni povjerenik IPK "Ratarstvo-stočarstvo" Feliks Frajtag kazao je kako se štrajk, uz obavljanje najnužnijih poslova, nastavlja dok ne bude isplaćena travanjska plaća.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara