Nastavljena gradnja stanova POS-a u Splitu

U SPLITU je danas nakon četiri mjeseca nastavljena gradnja 384 stana iz Programa poticane stanogradnje na Brodarici u Splitu.

Radovi su danas nastavljeni jer su svi ugovori između grada Splita, Ministarstva graditeljstva i glavnog izvođača radova "Dal-koninga" potpisani i svi prijepori uklonjeni, rekao je direktor "Dal-koninga" Željko Krstičević.

Dodao je da su radovi počeli jutros kad su gradilište pregledali nadzorna služba i glavni inženjeri. Kazao je kako je utvrđeno da ima nekih sitnih teškoća, nešto manjih odrona, ali da nema zapreka koje bi onemogućile nastavak radova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Od danas su radovi na Brodarici u punom jeku i uvjereni smo da će ubrzo dosegnuti ritam kao u vrijeme prije nego su prekinuti. Danas na gradilištu radi 150 ljudi iz kooperantskih tvrtaka te bi armiranobetonski i betonski radovi trebali završiti u veljači 2006., kazao je Krstičević.

Nastavak izgradnje stanova poticajne izgradnje u Splitu na Brodarici uklonjene su potpisivanjem Ugovora o građenju i prijenosu vlasništva između splitskog Dalkoninga i APN-a, odnosno Ministarstva graditeljstva 30. ožujka u Zagrebu. Radovi su bili prekinuti zbog toga što se nije moglo riješiti tko će podmiriti troškove komunalnog opremanja Brodarice. Obvezu je na sebe, nakon dugotrajnog pregovaranja i višekratne intervencije ministrice Matulović Dropulić, preuzeo grad Split, a nakon što su potpisani ugovori između grada i Dalkoninga grad je preuzeo obvezu komunalnog opremanja stanova POS-a na Brodarici.

(Hina) xmerc yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara