Nastavljeno suđenje u slučaju Paulin Dvora

NA OSJEČKOM Županijskom sudu danas je nastavljeno suđenje Nikoli Ivankoviću i Enesu Viteškiću, optuženima za ratni zločin nad civilnim stanovništvom u Paulin Dvoru kod Osijeka, u prosincu 1991. godine.

Optužnica osječkog Županijskog državnog odvjetništva tereti ih da su kao pripadnici 130. pričuvne brigade Hrvatske vojske, 11. prosinca 1991., nalazeći se u tom trenutku izvan dužnosti, skupa s još neutvrđenim brojem za sada nepoznatih osoba, naoružani vatrenim oružjem i ručnim bombama u Paulin Dvoru usmrtili 19 civila srpske nacionalnosti.

Glavna rasprava nastavljena je predstavljenjem nalaza sudskog vještaka neuropshijatra dr. Nikole Mandića koji je u svom iskazu zaključio da su optuženici, u slučaju ako su počinili zločin za koji ih se tereti, u vrijeme počinjenja kaznenog djela bili u stanju smanjene ubrojivosti, dodavši da su Ivanković i Viteškić u međuvremenu liječeni od posljedica posttraumatskog stresnog poremećaja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak suđenja zakazan je za 3. veljače iduće godine, kada se očekuje iskaz vještaka balističara te iskazi dvoje svjedoka s područja Srbije i Crne Gore.

(Hina) ivuč dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara