Nastavljeno sudsko saslušanje u vezi "slučaja Eronet"

U ŽUPANIJSKIM hercegovačkoneretvanskom sudu u Mostaru nastavljeno je u petak saslušanje bivših članova Uprave Hrvatskih pošta i telekomunikacija (HPT) Mostar osumnjićenih da su prije četiri godine sudjelovali u nezakonitoj privatizaciji tvrtke za mobilnu telefoniju Eronet te oštetili HPT Mostar za oko 4,5 milijuna konvertibilnih maraka (oko 2,250,000 eura).

U kaznenoj prijavi, koju je podnijela Financijska policija u Mostaru i Uprava policije federalnog MUP-a, navodi se kako je u sumnjivim transakcijama iz HPT Mostar 51 posto vlasništva GSM operatera Eronet postalo vlasništvo triju tvrtki: Hercegovina osiguranja, Alpina Comerca i Croherc. Za ove tri tvrtke se pouzdano zna da su bliske HDZ BiH, odnosno da HDZ u njima ima utjecaja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saslušavan je Neven Đukić, koji je, prema sudskim izvorima, rekao kako nije koristio svoje ovlasti i poziciju u prijenosu 51 posto dionica Eroneta na ove tri tvrtke.

U četvrtak je u vezi slučaja Eronet saslušan i član Predsjedništva BiH Dragan Čović, koji je u petak preuzeo dužnost predsjedavajućeg Predsjedništva, koji je u vrijeme sumnjivih prijenosa Eronetovih dionica bio predsjednik Upravnog odbora HPT Mostar i ministar financija Federacije BiH.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara