Nasukala se 13-metara duga jahta na oštre stijene otoka Krka

Nasukala se 13-metara duga jahta na oštre stijene otoka Krka

OKO 13-metara duga jahta "That's it", koja plovi pod američkom zastavom, nasukala se noćas oko 3.30 sati nedaleko od mjesta Valbiska na otoku Krku, jer je zakazao navigacijski sustav plovila, javlja PU primorsko-goranska.

"Na brodu se nalazilo četvero slovenskih državljana, dvije odrasle osobe i dvoje djece, ali nitko od njih nije ozlijeđen. Do nasukavanja na stijene došlo je zbog nefunkcioniranja navigacijskog sustava", navela je glasnogovornica PU primorsko-goranske Mirjana Kulaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako neslužbeno doznajemo, odrasli muškarac koji je upravljao brodom uključio je auto pilot, a kada je uočio da se opasno približavaju obali krenuo je isključiti automatsku navigaciju, što mu jednostavno nije pošlo za rukom.

Nakon toga dolazi do nasukavanja na oštre stijene, uslijed čega je znatno oštećen trup plovila. Kako ističe glasnogovornica, osim što nitko nije stradao nije došlo ni do zagađenja mora. Tijekom dana očekuje se odsukavanje luksuznog plovila, a nakon toga i preciznije utvrđivanje materijalne štete. Koliko je poznato primorsko-goranskoj policiji zbog oštećenja trupa, brod nije u plovnom stanju.

Ig.M.
Foto: M.O.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara