Natascha Kampusch otmičara morala zvati "gospodaru"

DANAS 18-godišnja Natascha Kampusch, koja je prije dva dana pobjegla iz osam godina dugog zatočeništva, opisala je austrijskoj policiji kako je bila oteta, te prepričala još neke detalje iz života s otmičarom.

Austrijski mediji javljaju kako je Natascha policiji kazala da svog otmičara smatra kriminalcem. "No, on je bio uvijek ljubazan prema meni." - kazala je djevojka dodajući kako ga je tijekom prve godine zatočeništva morala zvati "gospodaru".

Na dan otmice tada 36-godišnji Wolfgang Prikopil, Nataschu je ugurao u svoj auto i rekao joj neka šuti i legne dole, jer "inače će ti se nešto dogoditi".

Policajka Sabine Freudenberger koja je razgovarala s djevojkom kazala je kako je otmičar izabrao baš Nataschu, te da bi ju je oteo nekom drugom prilikom, da mu to nije uspjelo tada.

Policajka je dodala kako Natascha nije znala kako se otmičar zove, no da joj je on bio poput oca, te da ju je naučio svemu što zna. Prema riječima Sabine Freudenberger, Natascha djeluje iznimno inteligentno, ima izuzetno bogat vokabular, a otkrila je i kako ju je u zatočeništvu otmičar školovao, donosio joj knjige, te joj povremeno dopuštao da gleda televizor i sluša radio.

Natascha je priznala kako je nekoliko puta pokušala pobjeći, no uvijek je Prikopil shvatio što namjerava te joj prijetio.

Glasnogovornik tamošnje policije Erich Zwetter također je kazao kako se prema prvim procjenama Natascha čini vrlo pametnom i inteligentnom, te da je vrlo smirena, što je čudno s obzirom na cijelu situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Psihološki stručnjaci koji su svoja mišljenja podijelili s austrijskim medijima, misle kako postoji mogućnost da se kod Natasche razvio "štokholmski sindrom", što bi značilo da je djevojka razvila osjećaj svojevrsnog simpatizerstva prema svom otmičaru.

Iako o njezinu bijegu još nisu objavljeni svi detalji, glasnogovornik je kazao kako je djevojka pobjegla u trenutku dok je otmičar zaboravio zaključati vrata.

Policiji još nije poznato niti je li Natascha možda bila seksualno zlostavljana.

A.H.


Otmičar


Ulaz u sobu u kojoj je Natascha živjela


Soba u kojoj je Natascha živjela

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara