Natječaj za ravnatelja HRT-a: Mladen Schwarz i "Oko sokolovo" nisu prošli

Natječaj za ravnatelja HRT-a: Mladen Schwarz i "Oko sokolovo" nisu prošli

OTVARANJEM kuverti na Programskom vijeću HRT-a počela je procedura izbora novog ravnatelja HRT-a. Do roka predviđenog natječajem na Prisavlje su stigle 22 prijave, od kojih 11 udovoljava uvjetima, dok je 11 prijava odbačeno zbog nepotpune dokumentacije.

Među onima čije prijave nisu uzete na razmatranje su trijumvir nove hrvatske desnice Mladen Schwartz, koji je prijavi priložio praznu radnu knjižicu, iako se traži najmanje pet godina radnog iskustva, kao što nije predao diplomu o znanju stranog jezika i bivši međunarodni nogometni sudac, Goran Marić,  "Oko sokolovo" iz HTV-ovih nogometnih emisija. Marić je umjesto od suda izdane potvrde o nekažnjavanju, inače besprijekorno dokumentiranoj kandidaturi, pridodao vlastitu izjavu o nekažnjavanju. Nogometni sudac je zaboravio da je za izdavanje ovakvih potvrda nadležan pravi sud.

Ostalih devet kandidata čije su prijave odbijene zbog nepotpune dokumentacije su: Damir Stavinoha, Davor Dušak, Boško Grubić, Orjen Riđanović, Branimir Rajaković, Josip Žufika, Tomislav Radić, Vlatko Mičković i Marija Paulić

Kandidati čije su molbe ušle u razmatranje su Andreja Feldman, Nikša Sviličić, Vanja Sutlić, Davor Kovačević, Mile Pešorda, Marijan Kostrenčić, Vjekoslav Krsnik, Nikola Kristić, Branimir Ježić, Darko Staklenac i Ante Rončević.

Uzdanice HRT-a

Pomoćnik glavnog ravnatelja HRT-a Vanja Sutlić, savjetnik glavnog ravnatelja za reorganizaciju Kuće, Ante Rončević, urednik i voditelj Programa za inozemstvo Branimir Ježić i dugogodišnji novinar i urednik Sportskog i Informativnog programa HTV-a, Nikola Kristić su poker asova sa Prisavlja koji kandidiraju za prestižnu fotelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kostrenčićeve reference idealne za meadžerski tip ravnatelja

Marijan Antun Kostrenčić se diči titulom predsjednika nadzornih odbora VIPneta, Večernjeg lista, HOK-osiguranja i Generalturista, kao i članstvom u nadzornim odborima INGRA-e i Tiska. Također je kao potpredsjednik Lura grupe vodio njenu reorganizaciju. Ovaj pravnik po struci je radio u Ministarstvu vanjskih poslova i kao konzultant na području međunarodnog prava, reorganizacije i strateškog upravljanja. Sve to se čini kao idealna podloga za ravnatelja-menadžera koji bi upravljao mastodontom kojem je na raspolaganju pregolemi proračun, ali će mu se naravno u minuse ubrojiti nedostatak rada u medijima.

Među prijavama se ipak nije našla molba zamjenice ravnatelja HRT-a, Marije Nemčić, za koju se u medijima nagađalo da će se zasigurno prijaviti na natječaj, i čije se ime očekivalo u pet kuverti pristiglih na Prisavlje 3 na kojima nije pisalo ime pošiljatelja.

Nakon opsežne i do krajnjih granica isformalizirane procedure razmatranja kandidatura, nakon otvaranja prijava, na red je došlo i čitanje životopisa svakog pojedinog kandidata.

Slijedeći će se tjedan, 26. ožujka, održati razgovori sa svakim od pojedinih kandidata, koji izgledaju tako da kandidat u deset minuta iznesu svoju viziju upravljanja HRT-om, poslije čega mu članovi Vijeća mogu postavljati pitanja dvadeset minuta. Kandidati će izlaziti pred Vijeće abecednim redom, nakon čega slijedi tajni izbor glavnog ravnatelja HRT-a.

Zvonko Alač
Foto: I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara