NATO-ov F-16 prisilno sletio na Zemunik?

NATO-ov F-16 prisilno sletio na Zemunik?

VOJNI zrakoplov NATO-a F-16 sletio je oko 11.30 sati u zadarsku Zračnu luku. Prema informacijama kojima raspolažemo, zrakoplov je
sletio prisilno.

U Službi za odnose s javnošću MORH-a rekli su nam da je u tijeku vojna vježba Adriatic Phiblex, te da je zrakoplov sudjelovao u provedbi vježbe.

Pojedinosti oko slijetanja američkog zrakoplova iz MORH-a nisu željeli otkriti rekavši da ih vežu dogovori s američkom stranom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U zračnoj luci Zadar također su nam potvrdili da je zrakoplov sletio, ali nam nisu mogli pružiti nikakve dodatne informacije.

Vojna vježba "Adriatic Phiblex 046/ Adriatic Shield 04" započela je 2. listopada okupljanjem tri voda predstavnika oružanih snaga Hrvatske, Makedonije, Albanije i Sjedinjenih Američkih Država.

Cilj vježbe, koja će trajati dva tjedna, je održavanje vojnih vještina, povećanje suradnje, poboljšanje standardnih operativnih postupaka i usklađivanje funkcija zapovijedanja i nadzora.

Značajniji dio vježbe odvijat će se u priobalnom morskom pojasu u Hrvatskoj ratnoj mornarici.

U prvih sedam dana u Hrvatskoj kopnenoj vojsci će se provesti uvježbavanja za mirovne operacije, razminiranje i rad na kontrolnim točkama, nakon čega će se na moru uvježbavati desant.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara