Lavrov o navodima o ruskoj umiješanosti u trovanje špijuna: Zapad nas krivi za sve zlo na planeti

Lavrov o navodima o ruskoj umiješanosti u trovanje špijuna: Zapad nas krivi za sve zlo na planeti
Foto: Hina
 
RUSKI ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u petak je nazvao propagandom navode o mogućoj umiješanosti Moskve u trovanje bivšega ruskog agenta i njegove kćeri u Velikoj Britaniji.
 
 
"Naši partner sa Zapada optužuju nas za svo zlo koje se dogodi na ovom planetu", rekao je Lavrov na marginama službenog posjeta Adis Abebi. "To je čista propaganda i samo će još više pojačati napetosti", rekao je. 
 
Britanski ministar vanjskih poslova Boris Johnson u utorak je upro prstom u Rusiju, videći u trovanju Sergeja Skripala slučaj sličan onome s Aleksandrom Litvinenkom, nekadašnjim agentom ruske tajne službe koji je 2006. umro u Londonu od posljedica trovanja što ga je britanski sudac pripisao Moskvi.
 
May: Vlada će reagirati ako bude potrebno 
 
London je obećao da će odgovoriti "na prikladan način" ako se dokaže koja je država umiješana u trovanje nervnim otrovom Sergeja Skripala i njegove kćeri u engleskom Salisburyju. 
 
"Vlada će reagirati ako bude potrebno. Učinit ćemo to pošteno, u prikladnom trenutku i na temelju dokaza", rekla je u četvrtak britanska premijerka Theresa May. 
 
Nekadašnji špijun i njegova kći otrovani su nervnim otrovom. "I danas su još uvijek bez svijesti i u kritičnom stanju, ali stabilno", rekla je ministrica unutarnjih poslova Amber Rudd.  
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara