Naziv SDP-ove koalicije Restart je bezvezan i promašen

Naziv SDP-ove koalicije Restart je bezvezan i promašen
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

SMIJEŠNO je kad se stranke pred svake izbore prepucavaju tko je ukrao moto kampanje ili naziv koalicije.

HDZ je danas održao cijelu konferenciju za medije da bi javnost upozorio na opasnost koja se nad narodom nadvila jer je SDP možda ukrao - naziv koalicije.

Nakon svih optužbi za doslovnu i metaforičku krađu, nakon svih važnih konferencija za medije koje nisu održali, oni su se našli popovat o bezveznom imenu koje je, kažu, ukradeno.

Kao da je formula za spas svemira ili vječni život, pa su ga ukrali. Riječ je o bezveznoj frazetini. Inače, većina političkih slogana na svim izborima ikad igdje je skup bezveznih "za bolje sutra" frazetina pa bi bilo čudo da nitko nikad nije iskoristio riječ "restart" nego je, eto, to čekalo SDP i ekipu koju su okupili.

No, bio ukraden ili ne, naziv je priglup.

Većina ljudi riječ "restart" koristi u kompjuterskoj terminologiji - za ponovno pokretanje sustava. Dakle, kompjuter ti blokira i ti ga restartaš jer je najbrže i najlakše. No, to nikad nije riješilo problem. Problem i dalje postoji, javit će se prije ili kasnije, a onda ćeš opet restartati kompjuter. I tako u krug. Čak je i ikona restarta na Windowsima upravo to - vrtnja u krug.

Hrvatskoj ne treba restart. Kompjuterskim rječnikom govoreći, Hrvatskoj treba nova matična ploča, procesor, grafička, hard disk... shvatili ste već.

Ono što nudi SDP je - točno to - restart. Zamijeniti HDZ SDP-om zbilja jest restart. Nekakav novi početak, pravit ćemo se da se nešto promijenilo, da problema nema. No, problemi su tu i vrlo brzo će opet izaći na vidjelo. Ukratko, restartom se ništa ne rješava.

Utoliko je SDP-ov naziv koalicije bezvezan. Ujedno i iskren. Ništa Restart niti može niti želi riješit.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara