Nazvali smo vlasnicu doma koji je izgorio, u pozadini se čuo plač

Nazvali smo vlasnicu doma koji je izgorio, u pozadini se čuo plač
Foto galerija: Igor Kralj/Pixsell Foto: L.Š./Index, Facebook

RANO jutros izbio je požar u staračkom domu Andraševec pokraj Oroslavja, a iz policije se doznaje kako u požaru ima i mrtvih. Lokalni portal zagorje.com javlja da je šest mrtvih. Izgorio je objekt koji se nalazi pored doma, a u kojemu su također bili smješteni štićenici doma. Objekt je izgorio u potpunosti.

>> Požar u staračkom domu u Zagorju: Ima mrtvih

Index je doznao da se radi o privatnom domu Zelena oaza.

Nazvali smo dom Zelena oaza i zaposlenica nam se javila i rekla da se požar dogodio u njihovom drugom domu. Na pitanje znači li to da imaju dva doma u Andraševcu, odgovorila je potvrdno. Tražili smo vlasnicu doma Gabrijelu Čičković, no nje nije bilo.

Došli smo ipak do njenog broja mobitela.

Nazvali smo je, a javila nam se osoba koja se predstavila kao njezina kći, dok se u pozadini čuo nečiji plač.

"Pri telefonu njezina kćer, ništa ne komentiramo, ne, ne, ne možemo vam dati informacije", odgovorila nam je.

Vlasnica je 2012. zatražila od županije dozvolu za proširenje doma

Dom za starije i nemoćne Zelena oaza privatni je dom u vlasništvu Gabrijele Čičković.

U opisu doma na stranici Hrvatsko tržište rada, gdje su i fotografije doma, stoji kako je dom smješten u idiličnoj prirodi Andraševca, nedaleko od Stubičkih toplica, Oroslavja i Zaboka, te da je smještaj u domu moguć u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Također se navodi kako medicinsko osoblje ulijeva povjerenje i sigurnost te da imaju 24-satni nadzor liječnika.

Vlasnica doma je 21. prosinca 2012. godine zatražila od Krapinsko-zagorske županije dozvolu za proširenje kapaciteta Obiteljskog doma.

U odluci Krapinsko-zagorske županije od dana 21. prosinca 2012. stoji kako je na temelju članka 161. stavka 2. Zakona o socijalnoj skrbi, u predmetu utvrđivanja ispunjavanja uvjeta  za proširenje kapaciteta Obiteljskog doma Zelena oaza predstavnice Gabrijele Čičković, Dolinska 8, Andraševec, Oroslavje, župan donio odluku da se osnuje Povjerenstvo za utvrđivanje ispunjavanja uvjeta za povećanje kapaciteta Obiteljskog  doma Zelena  oaza, za pružanje skrbi izvan vlastite obitelji u okviru stalnog smještaja starijih i nemoćnih osoba. Troškove rada Povjerenstva, navodi se u odluci župana, snosi Gabrijela Čičković, predstavnica Obiteljskog doma.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara