Zbog prevare u poslovanju Mladinić neće u zatvor, radit će za opće dobro

Foto: Lider

VLASNIK propalog SMS-a Srđan Mladinić ipak neće u zatvor zbog prijevare u gospodarskom poslovanju. Na Općinskom sudu u Splitu proglašen je krivim, no zatvorska kazna od šest mjeseci zamijenjena mu je sa 60 dana rada za opće dobro. Sud drži da će i tako biti postignuta svrha kažnjavanja.

Srđan Mladinić, jedan od glavnih aktera megaafere Podravka, svoj nekad vrlo perspektivni SMS nije uspio spasiti, premda je koliko je mogao pomagao i bivši predsjednik Stjepan Mesić.

Nakon Podravke ostali dugovi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrilo se da su iza nekoć uspješnog i nagrađivanog gospodarstvenika ostali dugovi. Jedan od takvih je i onaj prema sesvetskoj tvrtki Jaškapack, kojoj je Mladinić ostao dužan 225 tisuća kuna. Općinsko državno odvjetništvo u Splitu optužilo ga je da je robu, u naravi kartonsku ambalažu, naručio te lažno prikazao da će platiti u roku od 15 dana, što nije napravio.

Propao zbog zlonamjernih informacija?

Mladinić se sudu pojadao da su problemi nastali zbog blokade tvrtke, ali i zbog zlonamjernih informacija koje su poljuljale povjerenje bankara. On osobno nije sklapao posao sa Jaškapackom, već su to radili njegovi podređeni direktori. Trudio se koliko je mogao biti uključen u detalje poslovanja, ali o konkretnom poslu nije ništa znao. Da je nastao problem, doznao je tek kada su se o tome novinari raspisali, kazao je Mladinić, kojem je sud oduzeo i protupravnu imovinsku korist, tj. ono što nije platio Jaškipacku. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara