Neka vas gaze

Neka vas gaze
Foto: Index, HDZ/Facebook

"OSTAVKU nije podnijela niti se to očekuje od ministrice. Kaznu za vožnju bez vozačke je odmah podmirila i to nema veze s nesrećom. Premijer se čuo s njom i svi smo potreseni", rekao nam je glasnogovornik vlade Marko Milić na pitanje je li ministrica Gabrijela Žalac već podnijela ostavku ili se očekuje da je uskoro podnese.

“Idem u kino. Prije mjesec dana sam kupio karte”, na isto pitanje nam je odgovorio glasnogovornik HDZ-a Zoltan Kabok.

Premijer Andrej Plenković nije nam odgovorio na poziv.

Ministrica nije kriva za nesreću

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije u Vinkovcima je automobilom udarila djevojčicu. Policija kaže da je djevojčica iskočila iz grma i da Gabrijela Žalac baš i nije kriva za nesreću.

No policija kaže i da je ministrica vozila bez valjane vozačke dozvole. Zastanimo na trenutak. Ministrica koja ima pravo na vozača 24 sata svakoga dana sjela je za upravljač automobila, vozačka dozvola joj je istekla i pregazila je dijete. Mogla je pregaziti bilo koga od vas da ste “iskočili iz grma” u Vinkovcima. I ministrica Gabrijela Žalac neće podnijeti ostavku. Platila je 500 kuna kazne, toliko joj je i oprošteno jer je tamo gdje je zgazila djevojčicu imala “Marulića” u novčaniku. I sve je ok.

Ne, nije ok

A nije ok. Ministrica je, ponavljamo, vozila bez važeće vozačke dozvole, istekla joj je. Za razliku od iskaznice članova HDZ-a, vozačka dozvola je obavezan dokument kad se u ruke prima volan. Ali ministrici puca haljina za to. Ona može voziti jer ima 500 kuna u novčaniku. I može udariti autom dijete jer što se ima dijete nalaziti na njenoj putanji oko premijera Andreja Plenkovića.

Odanost Gabrijele Žalac svom šefu Andreju Plenkoviću je sva zaštita koju ona treba. Može gaziti djecu po cesti, može kršiti zakone, može se smijati svima vama kojima njen kolega Davor Božinović prijeti otimanjem automobila ako počinite prometni prekršaj. Puca joj suknja, auto kojim se vozi ionako je državni.

Ako ga država uzme, ona će dobiti drugi.

I sve ste to zaslužili. Poslušna stoko, koju i ministrice gaze automobilima. Niste se pobunili kad je bilo vrijeme, ne bunite se ni danas. I kad vas udari automobil za čijim volanom sjedi Plenkovićev ministar ili ministrica, reći ćete samo: “Oprostite što sam vam se našao na putu.”

Ma, neka vas gaze.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara