"Nekome je jako stalo da se između muslimana i terorista stavi znak jednakosti"

NA JEDNOM privatnom imanju u selu Grmuša nadomak Bosanske Krupe održan je skup pripadnika vehabijskog pokreta iz više BiH gradova, doznaju Nezavisne novine koje dodaju kako je i na samom ulasku u selo organizirana svojevrsna redarska služba koja je dočekivala goste ali i neželjene posjetitelje.

Novinari su ipak, nakon što su na ulazu u selo ljubazno zamolili da se vrate odakle su došli, nakon polusatnog čekanja razgovarali s jednim 45-godišnjakom koji se predstavio samo imenom Emir.

"Ovo su naša privatna druženja i nema tu ništa specijalno. Razmjenjujemo osobna mišljenja i razgovaramo, najviše o vjerskim temama. Mediji o nama pišu najgore stvari i to je razlog iz kojega nemamo povjerenja u novinare. Mi smo samo muslimani koji islam prakticiraju onako kako je to činio Muhamed" - ispričao je Emir novinarima Nezavisnih novina dodajući kako se pogrešno naziv vehabije "prišiva" osobama koje svojim izgledom, dugom bradom ili kratkim hlačama odaju "opasne namjere".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stalno nas povezuju sa terorizmom, a koje smo terorističko djelo mi učinili? Čak se pisalo da se ovdje u Grmuši izvodi i nekakva vojnička obuka. To su besmislice. Jednostavno, nekome je jako stalo da se između muslimana i terorizma stavi znak jednakosti" - ljutit je Emir koji je novinarima kazao i kako će iduće godine njihovo okupljanje možda biti otvoreno za medije.

H.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara