Nekulturan i bahat odnos urednika "Istrage" Andreja Rore ponizio branitelje s Banovine

Nekulturan i bahat odnos urednika "Istrage" Andreja Rore ponizio branitelje s Banovine

BRANITELJI s Banovine, koji su u hrvatskoj javnosti postali poznati zbog sudjelovanja u rekonstrukcijama događaja iz ratnih 90-tih, emitiranih u "Istrazi" Nove TV, odbijaju daljnju suradnju sa urednikom emisije Andrejom Rorom, stoji na internetskoj stranici domovinskirat.hr.

"Da bi postojala suradnja potrebno je da se za to slože obje strane, što u ovom slučaju nije postignuto, stoji u priopćenju koje je izazvano "pojavama dezinformacija" kako "Branitelji s Banovine nastavljaju suradnju".

Urednik Rora 30. svibnja pred više osoba uvrijedio Ivicu Pandžu Orkana

Ratni veterani su "dvije godine sudjelovali u snimanju 14 ratnih rekonstrukcija i najmanje što su očekivali je nekulturan, nekorektan i bahat odnos urednika Rore", koji je svoje pravo lice pokazao 30. svibnja ove godine. Tada je Rora "pred više osoba isprovocirao incident u kojem je višestruko uvrijedio, ponizio i omalovažio našeg predvodnika Ivicu Pandžu Orkana, a time i sve nas", objašnjavaju branitelji dodajući kako je time čuveni urednik Nove TV pojasnio "što misli o svima onima koji su sudjelovali u snimanju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Branitelji su o izgredu obavijestili mjerodavne osobe, "nadajući se da će isti urazumiti gospodina Andreja Roru", a što se na kraju nije dogodilo.

Branitelji daljnju suradnju uvjetuju, ali poručuju da ne traže novac

Pa ipak, branitelji se još uvijek nadaju da je suradnja s producentskom kućom moguća, ali da za takvo što postoji "jedan normalan, civiliziran i korektan put". Veterani traže "da ovlaštena osoba iz producentske kuće uputi pismo namjere  u kojem će jasno reći što se očekuje i traži od branitelja u smislu možebitne suradnje u narednoj televizijskoj sezoni", za što su oni u svakom slučaju zainteresirani.

Ujedno ističu da neće imati nikakve materijalne zahtjeve, kao što nisu imali ni do sada, jer ih "zanima isključivo promicanje istine o Domovinskom ratu". Poručuju da moguću suradnju ne žele ostvarivati s dosadašnjim predstavnikom producentske kuće "s kojom smo do sada imali samo probleme", ali i da žele o suradnji sklopiti ugovor koji bi se ovjerio kod javnog bilježnika.

Ig.M.
Foto: dora.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara