Nema novca, a Baldasar daje 30 tisuća kuna za izbor Miss gospođe Splitske županije

Nema novca, a Baldasar daje 30 tisuća kuna za izbor Miss gospođe Splitske županije

Foto: Hina

SPLITSKI gradonačelnik Ivo Baldasar otkrio je da će povisiti prirez u Splitu sa 10 na 15 posto jer u gradskoj blagajni novca nema, a radi se, kako su izračunali u Banovini, o manjku na godišnjoj razini od 16 milijuna kuna, posljedici poreznih reformi i poreznog rasterećenja građana bivše SDP-ove Vlade.

Split sa svojim proračunom od kojih 700, 800 milijuna kuna trenutno može podijeliti plaće svima koji ih primaju iz gradske blagajne i podmiriti teškuće troškove poslovanja, nakon čega ostane možda stotinjak milijuna kuna, što pojedu sudski sporovi, ovrhe i slično. Za investicije ne ostane ništa, tek za sitnije milodare koje Baldasar dijeli kako stigne. Za servisiranje obaveza iz doba prethodnih vlasti, Grad se mora zaduživati.

Potrebitima po par tisuća kuna, a za izbor Miss gospođe 30 tisuća kuna

Osim izdvajanja za potrebite, za što je pred kraj prošle godine podijeljeno po par tisuća kuna, oči bode odluka gradonačelnika da sa čak 30 tisuća kuna financira manifestaciju Izbor za Miss gospođa Splitsko-dalmatinske županije. Novac je osiguran organizatoru, zagrebačkom društvu Depromo event, a izbor se prije nešto više od mjesec dana održao u hotelu Park. 

Kako stoji u zaključku gradonačelnika Baldasara, novac je uzet iz proračuna, i to iz Odsjeka za poticanje razvoja malog gospodarstva, turizma i energetske učinkovitosti po programu poticanja malog gospodarstva i turizma, potprogramu poticanja razvoja turizma te projektu poticanja gospodarsko-turističkih manifestacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baldasar 10 dana bez odgovora

Pokušali smo od gradonačelnika Baldasara doznati po kojem je kriteriju izabrana ova manifestacija da je Grad Split nagradi sa 30 tisuća kuna, ali ni nakon 10 dana čekanja iz Banovine nije stigao nikakav odgovor. Gradonačelnik je, istina, ovih dana iznimno zauzet, što objašnjavanjem dizanja prireza i nabavke luksuzne Škode od 300 i kusur tisuća kuna, što unutarpartijskim previranjima u kojima je zauzeo istaknuto mjesto prvoga koji je udario na šefa Zorana Milanovića, no par rečenica isto se moglo sročiti. Ovako plaćamo, a ne znamo zašto. Baldasar šuti, valjda smatra da ni ne mora odgovarati i polagati račune na što sve troši novac Splićana. 

Vijećnik Prkić: Debeli obraz gradonačelnika Baldasara...

Gradski vijećnik stranke Pametno i predsjednik kotara Lokve Jakov Prkić dao nam je komentar Baldasarove donacije.

"Kada vodite ministra i suradnike u elitni restoran i ručak platite deset tisuća kuna, kada kupujete automobil s pogonom na sva četiri kotača i automatskim mjenjačem, čija je cijena 315 tisuća kuna, a bez te dodatne opreme koštao bi gotovo 100 tisuća kuna manje, kada tisuću kvadratnih metara Turističke palače dajete stranačkom sponzoru za dvadesetak eura po kvadratu i kada potpisom dajete 30 tisuća kuna za nekakav izbor ljepote oksimoronskog naziva Miss gospođa, onda trebate imati debeli obraz sugrađanima najaviti podizanje prireza za 5 posto. Sve navedeno ne bi spasilo gradski proračun i donijelo velike uštede, ali šalje poruku da novac građana Splita trošite kao pijani milijunaš", konstatirao je Prkić.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara