Nenad Bakić više neće biti na čelu Varteksa

Nenad Bakić više neće biti na čelu Varteksa
Foto: Marko Dimić/Pixsell

NENADU BAKIĆU krajem ove godine istječe mandat predsjednika Uprave Varteksa te od početka iduće godine nastavlja rad u Nadzornom odboru na funkciji predsjednika toga tijela, dok će ga na čelu tvrtke zamijeniti sadašnji član Uprave Tomislav Babić, izvijestili su iz Varteksa. 

Predsjedniku Uprave Varteksa Nenadu Bakiću istječe mandat s danom 31. prosinca 2019. godine. Bakić od 1. siječnja 2020. nastavlja rad u Nadzornom odboru, na funkciji predsjednika Nadzornog odbora te će dalje nastaviti predsjedati Odborom za strategiju i razvoj.

Nadzorni odbor na današnjoj je sjednici imenovao dosadašnjeg člana Uprave Tomislava Babića na funkciju predsjednika Uprave Varteksa, s danom 1. siječnja 2020. godine, objavili su iz Varteksa putem Zagrebačke burze.  

Inače, Babić je krajem srpnja ove godine imenovan članom Uprave za komercijalne poslove, a na to je mjesto došao s mjesta direktora za razvoj u Varteksu. 

Uz Babića, član Uprave Varteksa je i Damir Radmilović. 

Nadzorni odbor Varteksa je sredinom siječnja ove godine privremeno, do kraja 2019. godine, imenovao Bakića predsjednikom Uprave, nakon što je ostavku na mjesto predsjednika Uprave dao Ivan Perković.

Nenad Bakić najveći je pojedinačni dioničar Varteksa u kojem, po zadnjim podacima Središnjeg klirinško depozitarnog društva, drži 46,69 posto dionica. 

Prema ranije objavljenom konsolidiranom financijskom izvješću, Varteks grupa je u prvih devet mjeseci ove godine poslovala s gubitkom od gotovo 8,6 milijuna kuna, što je znatno manji gubitak nego u istom razdoblju lani kada je iznosio 15,4 milijuna kuna. 

U razdoblju siječanj-rujan ove godine ukupni su prihodi Varteks grupe iznosili 123,06 milijuna kuna, što je 3,5 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok su ukupni rashodi smanjeni za gotovo dva posto, na 131,65 milijuna kuna. 

Iz Varteksa su u komentaru devetomjesečnih rezultata ponovili kako glavni biznis varaždinske tekstilne tvrtke ponovno postaje vlastita moda i maloprodaja, poručujući i da očekuju značajno bolji rezultat u četvrtom kvartalu koji je i inače ciklički jak kvartal.

"U četvrtom kvartalu Uprava očekuje bitno bolji rezultat od prošlogodišnjeg, s obzirom na odličnu pripremu sezone u smislu kvalitete i količine proizvedenog robnog fonda, uspješan povratak brenda s dosadašnjim rastom maloprodaje od skoro 70 posto, značajne planirane i već ostvarene promotivne aktivnosti, i dalje očekujemo vrlo dobar zadnji kvartal", istaknulo je vodstvo kompanije u komentaru devetomjesečnog financijskog izvješća.

I u tom je izvješću naglašeno da najznačajniji teret i rizik i dalje ostaje značajno narušena likvidnost, uz poruku da "Uprava radi i na dugoročnom rješavanju likvidnosti i zaduženosti kroz monetiziranje nekretnina društva, a u prvom redu nekretnine na lokaciji sjedišta društva u Varaždinu". 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara