Nenad se nadrogirao osvježivačem i umalo ubio prijatelja. Ide u zatvor

Nenad se nadrogirao osvježivačem i umalo ubio prijatelja. Ide u zatvor
Ilustracija: 123RF

MLADIĆ Nenad iz okolice Koprivnice koji je krajem srpnja prošle godine pijan i napušen zloglasnim osvježivačem prostora Galaxy zamalo zatukao prijatelja Ivicu i od njega napravio teškog invalida nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Varaždinu osuđen je na četiri godine i dva mjeseca zatvora, javlja Podravski

Nasilni je 31-godišnji Nenad 20. srpnja prošle godine, između ponoći i 1.30, najprije snažno ošamario Ivicu, nakon čega je ovaj zateturao i glavom udario u štok vrata kuće u kojoj su se nalazili. Nesretnik je pao na pod, a nasilnik ga je nekoliko puta nogama i rukama udarao po glavi.

Uhvatio ga za kosu i bez prestanka udarao glavom o pod

No to očito nije bilo dovoljno. Bespomoćnog prijatelja uhvatio je za kosu i bez prestanka mu udarao glavom o pod. Ivica je bez svijesti u lokvi krvi ležao na podu obiteljske kuće. S osobito teškim ozljedama prebačen je u bolnicu, a nije preminuo samo zahvaljujući hitnoj intervenciji liječnika koprivničke bolnice.

Ivica je od Nenadovih udaraca završio u moždanoj komi, zbog čega je ostao djelomično nepokretan. Nenadovi udarci slomili su mu vanjski dio desne očne šupljine, zadobio je višestruke prijelome sinusa desne strane gornje čeljusti s krvarenjem u sinuse, slomljena mu je desna kost lica, tri zuba, razderana mu je koža iznad desnog oka, gornjeg desnog kapka, brade i desne strane lica.

U obrani rekao da je pušio Galaxy

U svojoj obrani Nenad je rekao kako je s bratićem pušio Galaxy, zloglasni osvježivač prostora, koji sadrži sintetsku marihuanu.

"Ivica je došao i ponavljao da je imao odnos s mojom sestrom. Rekao sam mu da ćemo to riješiti sutra. Išao sam zapaliti joint, pušio sam i odjednom pukao. Nisam znao za sebe, odjednom sam se našao u postaji", rekao je optuženi Nenad.

"Pitao sam policajce što sam napravio, a kad su mi rekli da sam istukao Ivicu, nisam vjerovao i iskreno mi je žao. Tek kasnije mi se počeo vraćati film, no svejedno se ne sjećam ničega. Sedam godina, odnosno od svoje 13. godine konzumiram Galaxy, a od 14. alkohol. Galaxy sam pušio cijeli dan, radilo se o tri grama, a navečer smo pili bambus. To se dogodilo odjedanput. Kada sam popušio zadnji joint, za koji sam mislio da će me smiriti, više se ničeg ne sjećam. Kao da sam nestao sa lica zemlje", dodao je optuženi Nenad koji prema vlastitom priznanju poznaniku za Galaxy duguje 2000 eura.

Tijekom istrage svjedočila je i Nenadova sada već bivša supruga.

Nenadova bivša supruga: Prišao je i vikao 'Buš ti j.... moju sestru'

"Ivica je ustao, a Nenad ga je udario po obrazu tako da je Ivica pao i glavom udario o štok metalnih protuprovalnih vrata. Ivica je od toga već imao ozljede po glavi, a kad je pao na pod, Nenad mu je prišao i vikao: 'Buš još j…. moju sestru' i rukama i nogama udarao ga je po cijelom tijelu, uhvatio za kosu i glavom udarao o pod sve dok Ivici nije počela teći krv. Ivičin mali sin je vikao 'tata je gotov', a on je ležao u lokvi krvi. Ivica se pokušao povlačiti i zaštititi rukama i nije uzvraćao udarce. Rekla sam Nenadu da prestane jer će čovjek umrijeti, no on ga je nastavio tući. Ivica je bio u nesvijesti i počeo je krkljati, a izgubio je mnogo krvi", rekla je bivša supruga optuženog Nenada, za kojeg je utvrđeno kako je bio pod utjecajem alkohola od 1,87 promila.

Psihijatrijski vještak utvrdio je kako ne boluje od psihičkih bolesti, no kako ima “izraženu kombinaciju psihičkih smetnji” kao što su “emocionalna labilnost, subnormalni intelektualni kapaciteti i izraženu sklonost zlouporabi alkohola i drugih sredstava ovisnosti”. Ispitani sudski vještak na suđenju je potvrdio kako je Nenad bio u stanju smanjene ubrojivosti, piše Podravski

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara