Neovisni kandidat Jerko Zovak predstavio izborni program na HTV-u

NOSITELJ neovisne liste u V. izbornoj jedinici i prvi na toj listi Jerko Zovak predstavio je večeras na HTV-u svoj izborni program, kojim se posebice želi reafirmirati drvna i poljoprivrednoprehrambena industrija te zaštititi bogatstvo u Slavoniji.

Zovak misli da se u Hrvatskoj mogu razvijati samo one industrijske grane koje imaju svoju sirovinsku bazu, poput poljoprivrede i drvne industrije, te ističe da su obje dobrodošle Slavoniji.

Rekao je da je ove godine za poljoprivredu izdvojeno milijardu i 200 milijuna kuna izravnih poticaja, a za drvnu industriju ni kuna. Pritom je upozorio da je od 1990. do danas u drvnoj industriji zatvoreno 26.000 radnih mjesta.

Zovak je istaknuo da bi se broj zaposlenih u toj grani mogao vratiti na prijeratnu razinu samo kad bi joj se "posvetilo malo više pažnje".

Upozorio je također da je Hrvatska ove godine prvi put uvezla više pokućstva nego što je izvezla, iako je šumama jedna od najbogatijih europskih zemalja, i to sa stoljetnom tradicijom u obradi i izvozu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zovak na izbore izlazi kao neovisni kandidat jer, kako je rekao, u Hrvatskoj još vladaju "partitokratske oligarhije", što, po njegovu mišljenju, znači da je "dobar političar samo onaj koji svoja stajališta prilagođava stajalištima stranke ili njezina vođe".

Rekao je da je od njega bilo i boljih kandidata u V. izbornoj jedinici, ali da su se ljudi počeli bojati politike i prepuštati je ljudima koji više drže do vođe ili stranke nego do zdravog razuma.

Zovak je istaknuo kako neovisni kandidat, zastupajući sredinu iz koje dolazi, može mnogo učiniti u Hrvatskome saboru.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara