neovisni kandidat srpske nacionalne manjine vidoje vojanović predstavio program na htv-u

Neovisni kandidat za srpsku nacionalnu manjinu, Vidoje Vojanović, predstavljajući večeras na HTVu svoju neovisnu listu, rekao je da će se, bude li izabran u Hrvatski sabor, zalagati za poštivanje svih zakona o pravima nacionalnih manjina. L

Vojanović je obećao da će se zalagati za povrat vlasničkih prava građana srpske nacionalne manjine i za uspješan povratak svih izbjeglica u svoje domove.

Zalagat će se i za žurno isplaćivanje mirovina hrvatskim građanima srpske nacionalnosti koji to pravo nisu ostvarili, te da se manjinama osigura dvojno pravo glasa.

Neovisni kandidat Vojanović želi Hrvatsku kao pravno uređenu građansku državu u kojoj će svi građani biti ravnopravni i jednaki u pravima i obvezama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je i kako će se zalagati za razvoj srpske nacionalne manjine, njegovanje njezina jezika i kulture, očuvanje nacionalnog identiteta.

Neovisni kandidat za srpsku manjinu, Vidoje Vojanović, naglasio je i da će raditi na razvijanju dobrosusjedskih odnosa između Hrvatske i Srbije kroz gospodarstvo, sport i kulturu, napominjući da srpska manjina treba biti most suradnje između dviju zemalja.

Rekao je da će u Hrvatskom saboru podržati sve zastupnike u donošenju odluka koje će pridonositi rastu izvoza, smanjenju duga, povećanju standarda, poštivanju međunarodnih obveza, zaštiti okoliša, proizvodnji zdrave hrane, uspostavi sigurne granice sa susjednim zemljama i oslobađanju dječje hrane od poreza.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara