Nepravomoćno osuđen bivši direktor "Bora" iz Bedekovčine

BIVŠI direktor građevinskog poduzeća "Bor" iz Bedekovčine Svemir Anić (46) iz Zagreba na zlatarskom je Županijskom sudu danas nepravomoćno osuđen na 11 mjeseci zatvora uvjetno uz rok kušnje od četiri godine.

Anić je proglašen krivim što je 93.890,20 kuna vrijedne stolarske radove u svom zagrebačkom stanu na Zelenjaku izvodio na račun "Bora", čime je zlouporabio položaj i ovlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budući da je tužiteljstvo ranije odustalo od drugog dijela optužnice, sud je odbacio navode da je u više navrata 1998. godine Anić naredio zaposlenima u Borovoj komercijali i betonari da ukupno isporuče 245,5 prostornih metara betonske mješavine, za što mu je na ruke navodno isplaćeno 107.500 kuna.

Iako je dokazano da je to nekad uspješno zagorsko poduzeće Aniću dugovalo velik novac za neisplaćene plaće, sud je ocijenio neprihvatljivim što je Anić na taj način želio namiriti svoja potraživanja, a što je i priznao u svojoj obrani.

Stoga mu je i oduzeta nepripadna materijalna korist, odnosno preko 93 tisuće kuna, za koliko je oštetio poduzeće kojemu je bio na čelu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara