Nestale dvije zelinske tinejdžerke: Sumnja se na otmicu

DVIJE sestre, 15-godišnja Silvija i 14-godišnja Gordana Prugovečki posljednji su put viđene u ponedjeljak ujutro prije polaska u školu, a informacije o tome gdje su posljednji put viđene kontradiktorne su.

Naime, djevojčice su u ponedjeljak krenule autobusom iz Žitomira u Sveti Ivan Zelinu, gdje su viđene kako umjesto prema školi ulaze u autobus za Zagreb.

Istog dana djevojčice su navodno viđene u tramvaju broj 11 na području između Vlaške i Trga bana Jelačića, što nije upućivalo na otmicu.

Međutim, kako piše Jutarnji list, otac djevojčica dobio je vrlo čudnu SMS poruku koja bi mogla sugerirati da su Silvija i Gordana otete. No, to mišljenje ne dijele u zelinskoj policijskoj postaji.

"Poruka koju je dobio njihov otac ima nekoliko nelogičnosti i nespretno je napisana, pa mislimo da su je cure samo poslale s nečijeg mobitela. Tu je mogućnost potvrdila i njihova poznaninca koja ih je vidjela u tramvaju" – komentirao je za Jutarnji list načelnik PP Sv. Ivan Zelina Adam Mikić.
Unatoč tome policija je provela postupak kao da se radi o otmici.

Roditelji djevojčica izjavili su kako je sve bilo normalno, te da se nisu niti svađali, kada su djevojčice u ponedjeljak krenule prema školi. A ako se radi o otmici, ne znaju što bi otmičari mogli tražiti jer im financijska situacija nije dobra.

Izvor fotografije: Večernji list

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara