Nestali zrakoplov u Indoneziji viđen, vjerojatno se srušio

INDONEZIJSKI ministar prometa Hatta Radjasa za medije je izjavio kako je izgubljeni zrakoplov koji je nestao u ponedjeljak, a u kojemu je bilo više od 100 putnika, viđen u niskom letu iznad šume Mamuju na Sulawesiju.

To će, kako je također izjavio ministar, ujedno biti i prvi trag spasilačkim ekipama da pronađu zrakoplov. Zapovjednik zrakoplovne vojne baze Eddy Suyanto za CNN je kratko prokomentirao kako " se zrakoplov vjerojatno srušio", dok se neki ipak nadaju da je samo prisilno sletio.

Podsjećamo, putnički zrakoplov Boeing 737 Adam Aira ( let KI-574 ), u kojemu je bilo više od 100 ljudi na komercijalnom letu između Jave i Sulawesija u ponedjeljak popodne po mjesnom vremenu izgubio je kontakt s kontrolorima leta.

Zrakoplov je poletio iz Surabaye na istočnoj Javi oko 13 sati po lokalnom vremenu (7 ujutro po srednjoeuropskom), a u roku od dva sata trebao je sletjeti u zračnu luku Manado ne sjeveru Sulawesija

Zadnji kontakt posada zrakoplova s kontrolorima leta imala je u 14 sati po lokalnom vremenu, kada se zrakoplov nalazio u blizini južnog dijela Sulawesija, kazao je Tatang, dodavši kako je zrakoplov imao goriva za 4 sata leta.

B.S.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara