Izraelski premijer: "Mnoge države će slijediti Trumpovu odluku o Jeruzalemu"

Izraelski premijer: "Mnoge države će slijediti Trumpovu odluku o Jeruzalemu"
Foto: Hina
 
IZRAELSKI premijer Benjamin Netanyahu izjavio je u četvrtak da će mnoge zemlje slijediti Sjedinjene Države u priznanju Jeruzalema kao izraelskog glavnog grada.
 
Jučerašnja odluka američkog predsjednika Donalda Trumpa da prizna Jeruzalem kao izraelski glavni grad izazvala je val kritika u svijetu, čak i među američkim saveznicima, a podržao je, osim Izraela, nije nitko.
 
"Već smo u kontaktu sa zemljama koje će objaviti slično priznanje"
 
"Već smo u kontaktu s drugim zemljama koje će objaviti slično priznanje i ne sumnjam da će se, čim se američko veleposlanstvo preseli u Jeruzalem, a možda i prije toga, i druga veleposlanstva preseliti", kazao je Netanyahu. O kojim se zemljama radi, nije rekao.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Pošto SAD nema prikladnu zgradu za veleposlanstvo u Jeruzalemu i mora je izgraditi, selidba veleposlanstva iz Tel Aviva mogla bi potrajati nekoliko godina. 
 
U međuvremenu je odluka američkog predsjednika izazvala nove napetosti na Bliskom istoku - islamistički Hamas pozvao je na novi palestinski ustanak, libanonski Hezbollah zaziva "smrt Amerike", a irački ekstremisti tvrde da su američki vojnici sada postali "legitimna meta napada".
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Jeruzalem, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Jeruzalem.
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara