Iako su neprijatelji, izraelski premijer nudi pomoć žrtvama potresa u Iranu

Iako su neprijatelji, izraelski premijer nudi pomoć žrtvama potresa u Iranu

Foto: Hina

IZRAELSKI premijer Benjamin Netanyahu ponudio je da Izrael posredstvom Crvenog križa pruži medicinsku pomoć žrtvama potresa u kojem je više od 500 osoba smrtno stradalo u Iraku, a posebno u Iranu, zemlji koju Izrael smatra neprijateljem.

"Nakon što sam vidio prizore muškaraca, žena i djece pod ruševinama, naredio sam da se Crvenom križu ponudi medicinska pomoć za iračke i iranske žrtve", izjavio je Netanyahu.

"Čovječnost jača od mržnje"

Premijer je izjavu, koju su prenijeli izraelski mediji, dao u govoru videolinkom sudionicima Konferencije židovskih saveza Sj. Amerike okupljenima u Los Angelesu, u Kaliforniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U brojnim prilikama govorio sam da nismo u sukobu s iranskim narodom. Naš sukob tiče se isključivo tiranskog režima koji Irance drži kao taoce i prijeti našim uništenjem. No, naša čovječnost jača je od njihove mržnje", dodao je premijer.

Po izraelskim medijima, Međunarodni odbor Crvenog križa odbacio je prijedlog Netanyahua zbog odbijanja svakog kontakta iranskih vlasti s Izraelom.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz potres u Iranu, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: potres u Iranu.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara