Netko pali kuće u selu kod Orahovice, Pupovac ih obišao

Netko pali kuće u selu kod Orahovice, Pupovac ih obišao
Foto: FAH/RTL

SABORSKI zastupnik i predsjednik Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Milorad Pupovac razgovarao je danas sa stanovnicima Duzluka, prigradskog naselja Orahovice, u kojem je od 10. travnja do 19. svibnja podmetnut požar na šest kuća, te je od mjerodavnih zatražio da otkriju počinitelja.

"Pravo na dom, sigurnost u domu i pravo vlasništva u ovom selu već nekoliko tjedana su ozbiljno ugroženi. Došao sam čuti što se događa i poručiti policiji da učini sve kako bi se počinitelj i motivi što prije otkrili, a ljudima zaštitili domove, imovinu i njih u tim domovima“, rekao je Pupovac nakon razgovora s mještanima i obilaska zapaljenih kuća.

Poručio je da svi koji su izgubili imovinu, bez obzira na nacionalnost, zaslužuju da država zaštiti njihovo vlasništvo, a ljudima osigura punu sigurnost.

"Ako to nije u stanju, onda treba reći, a ravnatelj policije i ministar moraju napraviti ono što dosad nisu - da poduzmu mjere po kojima će to raditi ljudi koji su u stanju to učiniti", rekao je Pupovac.

Svih šest požara buknulo je u isto vrijeme, oko četiri sata ujutro.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara