Neven Jurica – nasljednik Miomira Žužula?

Neven Jurica – nasljednik Miomira Žužula?

FUNKCIJU Miomira Žužula, ministra vanjskih poslova u ostavci, mogao bi preuzeti Neven Jurica, koji se od srpnja prošle godine nalazi na dužnosti hrvatskog veleposlanika u Washingtonu, piše Novi list.

Kao potencijalni nasljednici Miomira Žužula su se, nakon što je najavio podnošenje ostavke zbog “medijskog pritiska”, spominjali ministrica Kolinda Grabar-Kitarović, ali kao najizgledniji kandidat u političkim se kuloarima trenutno spominje upravo Neven Jurica.

No, još uvijek se kao jedna od mogućnosti spominje spajanje Ministarstva europskih intergracija s Ministarstvom vanjskih poslova, na čijem bi čelu bila aktualna ministrica europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Ivo Sanader trebao bi, prema nekim najavama, konačnu odluku o Žužulovom nasljedniku trebao donijeti najkasnije do sredine ožujka, za kad je zakazan početak pregovora o ulasku u Europsku uniju.

Tada će se vjerojatno znati i buduća pozicija Miomira Žužula, a nagađa se kako bi on mogao zamijeniti Vladimira Drobnjaka na mjestu stalnog hrvatskog predstavnika pri UN-u.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara