Nevjerojatna priča fotografa koji je visio s 48. kata gorućeg hotela: "To je to, mrtav sam"

Nevjerojatna priča fotografa koji je visio s 48. kata gorućeg hotela: "To je to, mrtav sam"

Foto: FAH

PRAVU dramu proživljavao je jedan gost gorućeg hotela u centru Dubaija, koji je u Novu godinu ušao držeći se za rub balkona na 48. katu luksuznog hotela.

"Još samo jedan sat i to je to, mrtav sam", ispričao je fotograf što mu je u dramatičnim trenucima prolazilo kroz glavu za AFP.

Neposredno prije nego što je izbio požar, fotograf je stajao na balkonu kako bi mogao fotografirati spektakularni novogodišnji vatromet. Potom je izbio veliki požar koji je u svega nekoliko trenutaka progutao dvadeset katova hotela. Zbog straha da bi se mogao ugušiti, fotograf je odlučio pokušati se spasiti tako što se svezao užetom za platformu za čišćenje prozora - i ostao visjeti s balkona hotela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Odmotao je 30 metara čvrstog kabela s naprave koju čistači prozora koriste, pričvrstio ga za svoj remen te zakoračio preko ruba. U tom trenutku nalazio se svega desetak metara od vatre.

Potom je počeo zvati sve ljude iz imenika koji bi mu mogli pomoći, a u konačnici su stigli dužnosnici civilne zaštite, koji su ga pokušali umiriti.

Tek nakon nešto više od pola sata spasioci su stigli do njegovog kata, odvezali ga i odveli na sigurno.

"Kada sam vidio svjetla i čuo zvukove koraka na katu na kojem sam bio, počeo sam lupati po aluminiju kako bi zadobio njihovu pažnju", priča fotograf, koji je želio ostati anoniman te dodaje da se, unatoč drami, veseli novoj 2016. godini te da je uzbuđen. "Ovo nikada neću zaboraviti", kaže.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara