Nevjerojatno: Ratni zločinac Mladić javio se uživo u eter srpske televizije

Nevjerojatno: Ratni zločinac Mladić javio se uživo u eter srpske televizije
Screenshot: TV Happy

RATKO Mladić, srpski general i ratni zločinac koji je na sudu u Haagu osuđen na doživotni zatvor zbog genocida u Srebrenici i drugih ratnih zločina u Bosni i Hercegovini, javio se uživo iz Haaga.

>> Ratko Mladić osuđen na doživotnu kaznu zatvora

Mladić se javio u jutarnji program TV Happy, odnosno u emisiju Dobro jutro, Srbijo s voditeljem Milomirem Marićem. Gosti u emisiji bili su Vojislav Šešelj, Mladićev sin Darko, ali i Pavel Dorohin, zastupnik u ruskoj Dumi, predsjednik ruske Komunističke partije i, vjerovali ili ne, predsjednik ruskog Komiteta za zaštitu generala Mladića.

Darko Mladić nazvao je usred emisije, očito u prethodnom dogovoru s voditeljem, svog oca mobitelom i pozvao ga da se obrati gostima. "Ljubi vas deda Ratko. Ovaj Marić neka dođe da me obiđe, neka on intervjuira Vojislava Šešelja, a i Voja neka dođe", poručio je razdragani Mladić jednako dobro raspoloženim gostima i voditelju emisije.

Usput je malo podbo Šešelja, svog bivšeg haškog "cimera". Pozvao ga je da dođe da igraju šah jer ga je zadnji put "tukao 7 prema 1". 

Mladić je poseban pozdrav imao za ruskog komunista: "Poseban pozdrav za Rusiju. Pozdravi Komunističku partiju sovjetsku, pardon, ruske federacije. Pozdrav za Pavela i neka otvori oči što ovaj NATO hoće, mnogo se šire ka Rusiji", rekao mu je Mladić, nepravomoćno osuđen za ratni zločin genocida u Srebrenici, gdje su snage bosanskih Srba 1995. pod njegovim zapovjedništvom pobile preko 8 tisuća zarobljenih bošnjačkih muškaraca i mladića. Ni Srbija ni Rusija ne priznaju da se radi o genocidu.

Mladić trenutno čeka početak procesa na prizivnom sudu, budući da se žalio na osuđujuću presudu. Odluka u ovom slučaju bit će donesena, kako se očekuje, tek 2020.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara