nezadovoljni međimurski otpremnici i prijevoznici

Ministarstvima financija, poljoprivrede, gospodarstva i obrta, malog i srednjeg poduzetništva te Hrvatskoj gospodarskoj komori s današnjeg sastanka u Županijskoj komori u Čakovcu poslano je prosvjedno pismo u kojem su predstavnici 36 otpremničkih (špediterskih) i 165 prijevozničkih tvrtaka, nezadovoljni što carinske ispostave u Goričanu i Čakovcu više ne mogu pregledavati i cariniti poljoprivrednoprehrambene proizvode i živu stoku.

Otpremnicima i prijevoznicima, odnosno krajnjim primateljima robe bitno se povećavaju troškovi jer su međimurskom gospodarstvu najbliže ovlaštene ispostve u Koprivnici i Varaždinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na najvećem cestovnom graničnom prijelazu u Hrvatskoj, Goričanu, djeluju Fitopatološka i Veterinarska inspekcija, a do sada su se pregledi obavljali neprekinuto. K tomu u Čakovcu je Institut ´Vest-lab´ uložio znatan novac u nabavu opreme te zaposlio mlade stručnjake za analizu svih vrsta namirnica i prehrambenih proizvoda. Dok se drugdje u svijetu najveći dio carinskih poslova obavlja na graničnim prijelazima, novom odlukom ministra financija kamioni i tegljači šalju se u gradove, čime se povećava i mogućnost zloporabe.

Zbog toga se zahtijeva da se na popis uvrste carinske ispostave Goričan i Čakovec, a da se krajnjim primateljima robe omogući carinjenje u bilo kojoj ispostavi po vlastitu odabiru kao i do sada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara