Nezaposleni Osječko-baranjske županije nezadovoljni statistikom

NA SREDIŠNJEM osječkom Trgu Ante Starčevića danas je Udruga nezaposlenih Osječko-baranjske županije organizirala potpisivanje pristupnica iz redova nezaposlenih jer se, po riječima predsjednika Miroslava Levakovića, u Osječko-baranjskoj županiji, u kojoj je gotovo 33 tisuće nezaposlenih, ne osjeća trend smanjenja nezaposlenosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Mi u Udruzi smatramo da pad nezaposlenosti prema statističkim podacima nije pravo mjerilo stvarnog stanja jer je uglavnom riječ o adminstrativnom brisanju nezaposlenih na temelju novih zakonskih odredaba", kazao je Tomislav Levaković. Istaknuo je kako bi jedino "pravo rješenje bilo otvaranje novih radnih mjesta i pokretanje proizvodnje". Kada je riječ o Osječko-baranjskoj županiji, "svakako treba reći da se naši saborski zastupnici nisu previše angažirali da u tome pomognu, već uglavnom vode političke ratove".

Upravo se danas navršava godina dana kako je Udruga osnovala Trgovačko društvo usluga, preko kojega je odrađeno 105.000 radnih sati, a 423 nezaposlene osobe primile su 901 plaću za svoj rad na temelju ugovora o radu i svih prava koja iz toga proizlaze. Te smo ljude angažirali, među ostalim, na šumarskih radovim, naplaćivanju plina i ostalim sezonskim poslovima, kazao je Levaković.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara