Nezavisni hrvatski sindikati podupiru nezavisni sindikat "Slobodne Dalmacije"

NEZAVISNI hrvatski sindikati (NHS) priopćili su danas da u potpunosti podupiru Nezavisni sindikat "Slobodne Dalmacije", udružen u NHS, u nastojanju za stabiliziranjem i rješavanjem situacije u tom dnevnom listu.

Nužno je da se Vlada konačno, poput pravičnog i skrbnog vlasnika odredi prema "Slobodnoj Dalmaciji" i sigurnijoj i boljoj budućnosti njenih zaposlenika, kaže se u priopćenju.

Poučena ranijim primjerom loše pretvorbe i privatizacije "Slobodne Dalmacije" Vlada ne smije predlagati niti donositi odluke o prodaji te tvrtke bez sudjelovanja i utjecaja zaposlenih, a pogotovo ne pod utjecajem bilo čijih pritisaka.

Pri prodaji, uz poštivanje zakonskih propisa i europskih normi, treba poštivati interese zaposlenih, regije gdje "Slobodna Dalmacija" nadilazi uobičajeni značaj novina i Hrvatske, a vrlo je važno voditi računa i o mogućoj nedopuštenoj koncentraciji medijskog vlasništva, ističe NHS.

Ključni su preduvjeti koje treba osigurati pri prodaji "Slobodne Dalmacije" očuvanje radnih mjesta, te prava i dostojanstva zaposlenih.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, o tome treba skrbiti i prije prodaje pa tako u najkraćem roku treba riješiti pitanje zastarjelih strojeva i opreme te brzom i učinkovitom tehnološkom obnovom osigurati kvalitetan i siguran rad.

NHS također tvrdi da je sadašnja naklada splitskog dnevnog lista niža od moguće, zbog čega je teže i financijsko stanje, a to je pitanje poslovanja, upravljanja i uređivačke politike.

Za "Slobodnu Dalmaciju" i njezinu budućnost izuzetno je važna suradnja, solidarnost i zajedničko djelovanje svih triju sindikata koji djeluju u toj tvrtki, ističe NHS te pozdravlja najavljeno skoro potpisivanje novog Kolektivnog ugovora za zaposlene u "Slobodnoj Dalmaciji".

(Hina) pp/xmd ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara