Nezgoda u splitskoj luci: Francuski kruzer zbog vjetra udario o obalu i probio trup

Nezgoda u splitskoj luci: Francuski kruzer zbog vjetra udario o obalu i probio trup

Foto: FAH

FRANCUSKI kruzer, koji je jutros oko 9 sati uplovio u splitsku luku, imao je nezgodu prilikom pristajanja. Kako doznajemo od lučkog kapetana Davora Vidana puhao je jak vjetar zbog kojeg je bilo otežano manevriranje. Kruzer je krmom udario o obalu te je oštetio, a probio je i trup, i to malo iznad vodene linije.

Na obali šteta od 15 tisuća kuna

Kapetan Vidan nije još upoznat sa razmjerima štete, kaže da se čeka dolazak agenta registra koji će procijeniti štetu. Za sad nije izvjesno može li brod u ovakvom stanju nastaviti plovidbu.

U tijeku je i procjena štete na carinskom gatu na koji je pristao francuski kruzer. Šteta bi se trebala nadoknaditi iz osiguranja. Ravnatelj Lučke uprave Vice Mihanović kaže da se radi o manjoj šteti od otprilike 15 tisuća kuna te da će biti sanirana početkom idućeg tjedna. Štetu je procijenio sudski vještak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orkansko jugo oštetilo 28 vozila, dvije osobe lakše ozlijeđene

Kapetan Vidan kaže da za sada ne namjeravaju poduzimati bilo kakav postupak protiv zapovjednika broda budući da je utvrđeno da se ne radi o pogrešci posade u pristajanju, već utjecaju vjetra.

Jučer je Splitom haralo orkansko jugo koje je usred grada na policijsko vozilo oborilo veliko stablo platane staro 80 godina i zaštićeno GUP-om. Stabla su padala i na drugim predjelima, na širem splitskom području zabilježena su oštećenja na 28 vozila, a dvije osobe su lakše ozlijeđene.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara