KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Ni danas nemamo novozaraženih. Umrla 100. žrtva korone, štićenica Doma iz Koprivnice

Ni danas nemamo novozaraženih. Umrla 100. žrtva korone, štićenica Doma iz Koprivnice
Grafika: Index

BROJ novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24-satnom razdoblju je 0, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2244. Novooboljelih nema. Preminula je jedna osoba.

Stožer je ponovno istaknuo da je pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje te zdravlje obitelji i sugrađana, poručeno je.

STANJE PO ŽUPANIJAMA 25.5.

 •         Istarska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 92
 •         Virovitičko-podravska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 9
 •         Bjelovarsko-bilogorska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 10. Svi ozdravili
 •         Vukovarsko-srijemska - Novih 0. Ukupno 41.
 •         Krapinsko-zagorska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 140
 •         Karlovačka - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 30
 •         Požeško-slavonska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 8
 •         Splitsko-dalmatinska -  Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 558
 •         Zadarska -  Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 87
 •         Šibensko-kninska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 91
 •         Zagrebačka - Novih 0.. Dosad ukupno slučajeva 130
 •         Grad Zagreb - Novih 0.  Dosad ukupno slučajeva 478
 •         Osječko-baranjska -  Novih 0.  Dosad ukupno slučajeva 133
 •         Primorsko-goranska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 72
 •         Međimurska - Novih 0.. Dosad ukupno slučajeva 8
 •         Varaždinska - Novih 0.. Dosad ukupno slučajeva 47
 •         Ličko-senjska - Novih 0. ukupno slučajeva 22
 •         Brodsko-posavska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 37
 •         Dubrovačko-neretvanska -  Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 118
 •         Sisačko-moslavačka -  Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 34
 •         Koprivničko-križevačka - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 92

IZ MINUTE U MINUTU KORONAVIRUS U HRVATSKOJ MOGLI STE PRATITI TIJEKOM PRIJEPODNEVA NA INDEXU

14:10 Nacionalni stožer objavio je novo priopćenje o stanju oko koronavirusa u Hrvatskoj. > Opširnije

13:30 Načelnik Stožera Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić izvijestio je kako na području županije nema novooboljelih od koronavirusa, a od početka epidemije ukupno su zabilježena 92 oboljenja infekcijom covid-19. Potvrđena su i tri nova slučaja izlječenja infekcije pa je ukupno izliječenih 62. Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije je izvijestila da je u koprivničkoj Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek preminula osoba starije životne dobi, štićenica Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica, koja je imala značajan komorbiditet. U populaciji Koprivničko-križevačke županije je još 16 osoba koje imaju aktivni pozitivitet na koronavirus, a njih 10 je na hospitalizaciji u koprivničkoj bolnici.

12:19 Vraćaju se još 3 radnika iz Švedske

Svi pristigli nalazi osoba testiranih na covid-19 u posljednja 24 sata s područja Brodsko-posavske županije bili su negativni. Treći je to dan zaredom da na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od covida-19.

Ukupan broj oboljelih osoba na području Brodsko-posavske županije tako i dalje iznosi 41, ozdravilo je 16 osoba, a uz jednu ranije preminulu osobu trenutno su aktivne 24 oboljele osobe od covida-19.

Danas je s Upravom tvrtke ĐĐ Montaža dogovoren protokol povratka još tri njihova radnika s gradilišta u Švedskoj, a koji će se u Slavonski Brod vratiti ovaj tjedan. Radnicima će biti izrečena epidemiološka mjera samoizolacije u županijskoj karanteni s obzirom na to da je u prethodnim grupama koje su se vratile s istog gradilišta bilo ukupno 11 pozitivnih osoba na prisustvo virusa SARS-CoV-2.  

11:53 27 dana bez novooboljelih na području Krapinsko-zagorske županije

Na području Krapinsko-zagorske županije već 27 dana nema novooboljelih od covida-19.

U protekla 24 sata testiran je 61 uzorak, od kojih je 37 negativno, dok se za još 24 čekaju rezultati nalaza. Broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja Krapinsko-zagorske županije i dalje iznosi 2, dok je ukupan broj ozdravljenih osoba 136. Dosad je testirano ukupno 2725 uzoraka.

11:45 Splitsko-dalmatinska županija nema novooboljelih

Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 68 obrađenih testova s područja Splitsko-dalmatinske županije danas nema novooboljelih osoba. Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada su izliječene 464 osobe.

17 osoba je hospitalizirano. 6 zdravstvenih djelatnika nalazi se u samoizolaciji. 4 osobe su na respiratoru i to 3 iz Splitsko-dalmatinske županije i 1 iz Šibensko-kninske županije. U karanteni hotela Zagreb nema nijedna osoba.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 559 slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

11:41 Zagrebačka županija danas nema novooboljelih

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do ponedjeljka 25. svibnja 2020. do 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih. Do sada je ukupno izliječena 121 osoba, a četiri su preminule. Podsjetimo, jučer je bila jedna novooboljela osoba na području Zagrebačke županije.

11:36 Šibensko-kninska županija nema novooboljelih

Dvanaesti dan zaredom nema novooboljelih osoba od koronavirusa na području Šibensko-kninske županije, a broj oporavljenih je i dalje 82. U posljednja dva dana testirane su još četiri osobe, a od početka epidemije ukupno je testirano 2313 uzoraka. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i dalje su 64 osobe koje su kontakti covid-19 pozitivnih osoba.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice nema hospitaliziranih pacijenata oboljelih od koronavirusa. Jedan pacijent s područja i dalje se liječi u KBC-u Split.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena ni jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije.

10:59 Ličko-senjska županija nema novih slučajeva.

10:50 Požeško-slavonska županija nema novih slučajeva

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno pet slučaja zaraze koronavirusom (covid-19), četiri osobe se nalaze u kućnoj izolaciji, a jedna osoba je hospitalizirana. U samoizolaciji se trenutno nalaze tri osobe, 11 uzoraka je poslano na analizu, te je ukupno testirano 1123 osoba. Danas je 11. dan bez novooboljelih osoba u Požeško-slavonskoj županiji.

10:12 Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje je korona-free

10:10 Zadarska županija nema novooboljelih.

9:59  Nema novooboljelih u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

9:56 Primorsko-goranska županija nema novooboljelih.

9:40 U nekim školama djeci se na ulazu mjerila temperatura. Koliko ih je došlo u škole? > Opširnije

8:59 Osječko-baranjska županija nema novozaraženih.

Tijekom posljednja 24 sata u KBC-u Osijek testirano je 120 uzoraka i ni jedan od njih nije bio pozitivan na koronavirus. U Kliničkom bolničkom centru Osijek hospitalizirana je jedna oboljela osoba, a na respiratoru nema pacijenata pozitivnih na koronavirus. 12 pacijenata nalazi se na kućnom liječenju.

Ukupan broj oboljelih na koronavirus na području Osječko-baranjske županije od početka epidemije iznosi 133, s tim da je do sada 112 osoba izliječeno.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u samoizolaciji je sedam osoba, jedna manje nego jučer. I tijekom nedjelje su djelatnici Policijske uprave osječko-baranjske provjeravali osobe u samoizolaciji i nije bilo kršenja propisane mjere.

8:43 Istra danas nema novozaraženih.

8:27 Od 237 učenika u jednoj riječkoj osnovnoj školi očekuje se tek 130 učenika. Ravnateljica kaže da veći dolazak učenika očekuju tijekom ovog tjedna. "Ima razreda u kojima su došli svi učenici, a imamo i razred u kojem se niti jedan učenik nije pojavio", rekla je ravnateljica.

8:15 Virovitičko-podravska županija nema novozaraženih

8:05 Zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin u emisiji U mreži prvog na Hrvatskom radiju jutros je komentirala povratak djece u škole te ponovila kojih bi se uputa svi trebali držati. Rekla je i kako su vrtići i škole sigurni kao i obiteljski dom. > Opširnije

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara