KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Nije 11 nego 12 novih slučajeva korone u Hrvatskoj

Nije 11 nego 12 novih slučajeva korone u Hrvatskoj
Foto: Milan Sabic/PIXSELL, Video: Dalmacija Danas

U HRVATSKOJ je najmanje dvanaest novih slučajeva koronavirusa. Šest novih slučajeva potvrđeno je u Splitu, a još pet u Zagrebu i jedan u Zagrebačkoj županiji.

Još jedna oboljela osoba potvrđena u Splitu, sad je šest novih slučajeva u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Prema izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 80 obrađenih testova s područja Splitsko-dalmatinske županije 5 je novooboljelih osoba. Tri osobe su iz Splita dok je jedna osoba iz Solina. Naknadno je na presici splitskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo objavljeno da je potvrđen još jedan slučaj. Nova osoba kojoj je potvrđen koronavirus je iz Makarske. 

> Presica u Splitu o koroni. Zaražena i jedna osoba u Makarskoj

Među novooboljelim osobama je i jedna državljanka Irske, koja se od dolaska u Hrvatsku nalazi u samoizolaciji.

"Njihovi kontakti su obrađeni te se 30 osoba nalazi u samoizolaciji. Jedna osoba je hospitalizirana u KBC-u Split", izvijestili su iz splitskog Stožera.

"Među novim splitskim slučajevima je učenik 4. razreda jedne splitske osnovne škole. Pozitivno je još jedno dijete iz obitelji te otac. Učenik se po svemu sudeći zarazio od djeda koji je pozitivan na koronavirus", rekla je Indexu dr. Diana Nonković koja je kazala kako se radi o asimptomatskim slučajevima.

Nonković nam je kazala kako će 20-ak djece koja idu u razred s pozitivnim dječakom biti testirana i danas i nakon 14 dana samoizolacije.

"Testiranja su u tijeku, više od 30 osoba će biti ili već je podvrgnuto testiranju. Svi su dobili upute, svi su već u samoizolaciji i dosta široko se obrađuju kontakti. Imamo kontakt iz Srbije i BiH. Uglavnom iz susjednih zemalja koje imaju puno lošiju situaciju", rekla je Nonković dodajući da se danas očekuju nalazi za 30-ak testiranih.

Na splitski Zavod za infektologiju je prebačen pacijent s Odjela pulmologije jer je pozitivan na koronavirus. Potvrdio je to za Dalmatinski portal predstojnik Zavoda dr. Ivo Ivić. Njegovi kontakti su testirani i zasad su svi negativni, rekli su Indexu iz splitskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

U bolnici je ležao nekoliko dana, a kada mu je dijagnosticiran koronavirus, premješten je na infektologiju.

Zaražena je i jedna osoba koja je djelatnik Centra za autizam u Splitu.

I u Zagrebu pet novozaraženih

O pet novih slučajeva zagrebački je Stožer izvijestio na presici koja je počela u podne.

"Pet je novooboljelih. Nažalost, imamo pogoršanje u Zagrebu, kao i u Hrvatskoj'', kazao je gradski pročelnik za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

Jedan novooboljeli je s Instituta Hrvoje Požar, jedan je importiran iz Srbije, a za troje na presici nije objavljen način zaraze.

''Žao mi je što se ovo događa'', rekao je gradonačelnik Milan Bandić i pozvao Zagrepčane da budu još discipliniraniji.

Zagrebačka županija ima 1 slučaj

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do petka, 19.06.2020. do 11:00 sati evidentirane su 134 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o jednoj osobi više. Do sada je ukupno izliječeno 125 osoba, a četiri su preminule.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

Stožer objavio 11 slučajeva

Nacionalni stožer je objavio nove podatke u 14 sati, objavili su da je 11 novozaraženih, no oni nisu brojili posljednji nalaz iz Splita jer oni broje period od 12:45 do 12:45

Podsjetimo, i jučer je potvrđeno 11 novih slučajeva u Hrvatskoj, najviše u proteklih mjesec i pol.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara