Nije prvi put da Petrov tvrdi da ga prate: "Znam da me prisluškuju, ali ja to obožavam"

Nije prvi put da Petrov tvrdi da ga prate: "Znam da me prisluškuju, ali ja to obožavam"

Foto: FAH

CIJELA bura podigla se oko prisluškivanja Bože Petrova, prepirke na relaciji MOST - Ranko Ostojić ne prestaju. Stručnjaci za prisluškivanje  i za nacionalnu sigurnost već su ustanovili da je lako moguće da se u Hrvatskoj nekog prati jer ne postoji civilni nadzor nad policijom.

Međutim ovo nije prvi put da Božo Petrov tvrdi kako ga prate. Isto je izjavio i u studenom 2014. godine.

Tada je rekao kako vjeruje da se njegovi razgovori prisluškuju te "da pozdravi smjenu koja radi i poželi im dobar dan".

"Pozdravim smjenu koja radi"

"Znam da me prisluškuju, ali ja to obožavam jer onda trebam reći stvari samo jednom", rekao je Petrov prije godinu dana na predavanju 'Politika i što mi imamo s njom' na Sveučilištu u Dubrovniku.

Na upit tko ga prisluškuje, Petrov je odgovorio kako "neće reći, jer će oni koji to rade to svakako poreći".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Pozdravim ih na telefon svako toliko. Pozdravim smjenu koja radi i poželim im dobar dan. Ne smeta mi toliko, jedino kada pričam nešto privatno, vezano uz moju obitelj ili ženu", rekao je Petrov.

Smeta mi što bi prisluškivanje moglo potrajati i kad ne budem na ovoj poziciji, sve dok oni ne procijene da više nisam opasan", rekao je Petrov koji je u sklopu predavanja koje je organizirao Studentski katolički centar pokušao približiti mladima kako se i oni mogu u svojoj sredini politički angažirati.

"Sastanci MOST-a godinu dana su bili tajni"

"Za nas je, kad smo se osnovali, znalo samo dvadesetak ljudi, a na izborima je u Metkoviću za nas glasovalo više od 6 tisuća. Kad smo objavili kako nećemo koalirati ni sa kime nakon izbora našu su odluku nazvali ruletom, a mi smo dobili većinu i u Gradskom vijeću i gradonačelnika. Ljudi prepoznaju iskrenost i kad krenete kalkulirati gotovo je. Pitanje je samo koliko ste spremni žrtvovati. Meni ne prođe nijedan dan u životu da mi ne prođe kroz glavu 'Što meni ovo treba?' Ali kad budem u 60-toj godini moći ću pogledati djeci u lice i reći da sam pokušao", istaknuo je Petrov.

Govoreći o kampanji istaknuo kako su sastanci MOST-a godinu dana bili "potpuno tajni".

Na upit prisutnih na koje je probleme nailazio, Petrov je odgovorio kako su mu "fizički prijetili, te da su ga pokušavali kupiti". Petrov je već prije godinu dana naglasio kako njegova obitelj ni danas nije sretna s time što je dobio izbore u Metkoviću.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara