Nijemci nezadovoljni kriznim menadžmentom Angele Merkel

Foto: AFP

NAJNOVIJA anketa, koju je za televiziju ARD provela agencija Infratest, pokazala je da većina Nijemaca nije zadovoljna kriznim menadžmentom kancelarke Angele Merkel tijekom krize u eurozone.

Čak 55 posto ispitanih kazalo je kako su slabo ili nikako zadovoljni Merkeličinim angažmanom. Samo pet posto Nijemaca kazalo je da je vrlo zadovoljno, a 37 posto da je donekle zadovoljno kriznom politikom Angele Merkel.

Samo 35 posto Nijemaca smatra kako će mjere dogovorene u Bruxellesu doprinijeti stabilizaciji eura. Zanimljivo je da čak 65 posto ispitanih misli kako su zajedništvo i solidarnost sa "posrnulim" zemljama u interesu Njemačke.

Kad je riječ o budućnosti eura kao zajedničke valute, Nijemci su skeptični. Više od polovice ispitanih negativno vidi budućnost eura, dok 44 posto smatra kako će se stvari popraviti u tom pogledu. Unatoč skepsi prema euru, većina Nijemaca, njih 60 posto, ne vjeruje da će doći do raspada EU.

Mišljenje Nijemaca o tome bi li im bilo bolje ili lošije bez EU je podijeljeno. Njih 46 posto smatra da bi im bez EU bilo bolje, a njih 45 posto misli da im ne bi bilo bolje. Ostali su bili neodlučni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara