Nikola Rak ponovno na čelu HSLS-a Šibensko-kninske županije

Nikola Rak ponovno je izabran na čelno mjesto Županijskog vijeća HSLSa Šibenskokninske županije na izbornoj skupštini koja je održana danas u Drnišu.

To je prvi put da Županijsko vijeće HSLS-a zasjeda izvan Šibenika, a najavljeno je da će to biti češća praksa kako bi se uspostavili bolji kontakti sa županijskim gradovima i općinama, osobito onima stradalim u Domovinskom ratu.

Pripreme za predstojeće lokalne izbore bit će u središtu aktivnosti novog županijskog čelništva HSLS-a, a rad će biti usmjeren na aktiviranje odbora po gradovima i općinama, kako bi se HSLS-u podigao rejting koji je u Šibensko-kninskoj županiji u opadanju od 1995. godine, najavio je Rak ističući da će njihov rad biti na tragu uspješnog djelovanja Đurđe Adlešić koja je na predsjedničkim izborima polučila zadovoljavajući uspjeh i pobrala simpatije građana.

HSLS će više raditi na pridobivanju novog članstva, osobito mladih stručnih ljudi, dodao je Rak najavljujući da će nastup na lokalnim izborima biti stvar dogovora unutar stranačkih odbora.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

HSLS se ne boji izaći sam na izbore, a otvoren je za koalicije s drugim strankama bilo lijevog ili desnog bloka. Bliže su mu stranke poput LS-a, DC-a i HSU-a, no u pojedinim sredinama nije isključeno niti koaliranje s HDZ-om, kazao je Rak.

Danas su izabrana i četiri nova potpredsjednika Županijske organizacije HSLS-a - Dragan Bukarica, Željko Burić, Slavko Đaković i Miroslav Stipaničev.

(Hina) xavuk ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara