Nissan zbog pandemije očekuje 6,35 milijardi dolara gubitka

Nissan zbog pandemije očekuje 6,35 milijardi dolara gubitka
Foto: EPA

NISSAN procjenjuje da će mu godišnji neto gubitak iznositi 6,35 milijardi dolara, zbog pada prodaje tijekom pandemije koronavirusa, objavila je ta kompanija u utorak.

"Kako bi ograničila širenje zaraze kompanija je obustavila proizvodnju u proizvodnim pogonima širom svijeta", navodi se u priopćenju kompanije. 

Dodaje se kako su Nissanove tvornice nakon toga nastavile s proizvodnjom, ali sučeljene sa smanjenom iskoristivošću kapaciteta zbog smanjene prodaje.

Problemi nakon uhićenja bivšeg čelnika

Uz krizu s koronavirusom, Nissan je uzdrman i ozbiljnim financijskim problemima nakon uhićenja bivšeg čelnika Carlosa Ghosna u studenom 2018. godine, optuženog za kršenje povjerenja i krivotvorenje financijskih dokumenata u prijavi svojih prihoda. On je više puta zanijekao te optužbe.

Dok je u prosincu čekao suđenje u Japanu, Ghosn, bivši francusko-brazilski čelnik saveza Renault-Nissan-Mitsubishi Motors, pobjegao je u Libanon. Libanon nema ugovor o izručenju s Japanom.

Ghosn je rekao da je pobjegao od "nepravde i progona" u Japanu.

Prije dva desetljeća Renault je Ghosna poslao u Nissan u sklopu udruživanja te je pomogao oporavku proizvođača koji je tada bio na rubu bankrota.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara