Ništa je ne može smesti: Rusak predložena za predsjednicu Odbora Nagrade Ivan Filipović

Ništa je ne može smesti: Rusak predložena za predsjednicu Odbora Nagrade Ivan Filipović

Foto: FAH

SABORSKI Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove predložio je u petak Hrvatskom saboru da nezavisnu zastupnicu Gordanu Rusak imenuje predsjednicom Odbora Nagrade Ivan Filipović.

Rusak, aktulna predsjednica saborskog Odbora za znanost i obrazovanje i protivnica ovakve kurikularne reforme kakvu je napravio tim Borisa Jokića, na tom će mjestu zamjeniti Valtera Boljunčića (IDS), predsjednika tog Odbora u prošlom saborskom sazivu.

Nagrada Ivan Filipović dodjeljuje se od 1964. godine, a njome hrvatsko školstvo i društvo odaju priznanje ljudima koji su stručnošću, zalaganjem i uzornim radom pridonijeli unapređivanju odgojno-obrazovnog procesa i ugledu učiteljskoga poziva. Svake godine mogu se dodijeliti dvije nagrade za životno djelo i do 15 godišnjih nagrada.

Zbog pogodovanja kćeri izbačena iz Hrvatskog biološkog društva, u Saboru tražila džeparac za sebe i posao za prijateljicu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Index je jučer objavio da je Rusak zbog pogodovanja kćeri da osvoji dva prva mjesta na državnim natjecanjima iz biologije koja omogućuju upis u srednju školu i fakultet, izbačena iz Hrvatskog biološkog društva.

Rusak je za Index komentirala da nije imala utjecaja na uspjehe svoje kćeri, iako je bila u povjerenstvu Državnog natjecanja iz biologije, a neko vrijeme i predsjednica tog povjerenstva, a u znanstvenom se radu bavila temom čajeva kojima se u svoja dva nagrađena rada kasnije bavila i njena kći.

Osim zbog navodnog pogodovanja kćeri, Rusak je došla na naslovnice medija i zbog političke trgovine. Prije nekoliko mjeseci, tražila je naime, od Hrvatske stranke umirovljenika 10 tisuća kuna mjesečno za sebe, dodatno na svoju plaću saborske zastupnice, i 10 tisuća kuna mjesečne plaće za svoju asistenticu i prijateljicu Sanelu Dropulić, o čemu je Index pisao prije četiri mjeseca.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara