"Ništa kontra Splita": Kerum i Ostojić dogovorili da nitko neće koristiti Dininu pjesmu u kampanji

"Ništa kontra Splita": Kerum i Ostojić dogovorili da nitko neće koristiti Dininu pjesmu u kampanji

KANDIDATI za splitskog gradonačelnika Željko Kerum i Ranko Ostojić podigli su nedavno priličnu buku u javnosti zbog pjesme Dine Dvornika "Ništa kontra Splita", koju su obojica odlučili koristiti u svojoj kampanji.

Kerum je u jednom intervjuu izjavio kako će "Ništa kontra Splita" biti slogan njegove gradonačelničke kampanje, a ta Dinina pjesma koja je postala neslužbena himna grada podnom Marjana trebala je biti Kerumov zaštitni znak. Kerum je, kako kaže, dobio usmeno dopuštenje od Danijele Dvornik i skladatelja Nenada Vilovića, ali Ranko Ostojić ga je preduhitrio. Ostojić je pjesmu "zakapario" još prošlog ljeta u Povljima na Braču upravo kod spomenutog Nenada Vilovića. Vilović je, dakle, u razgovoru s Kerumom smetnuo s uma dogovor s Brača i tako razočarao Keruma, dok Ostojić smatra da je Kerum izašao u javnost s neovlaštenim idejama. "Meni se uvijek sviđala ta pjesma, i Dina znam od malih nogu, a da ne govorim da smo imali isti đir u životu", rekao nam je tada Ranko Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, dva su potencijalna gradonačelnika na kraju ipak postigla sporazum: pjesmu "Ništa kontra Splita" neće koristiti nitko. Kerum i Ostojić su danas zajedno izvijestili javnost kako su se dogovorili da će odustati od korištenja pjesme pokojnog Dine Dvornika "pjesme koja pripada svim Splićanima i nije pošteno da se koristi u političke svrhe", kako ju je nedavno opisala Danijela Dvornik. "Drago mi je što smo se uspjeli dogovoriti da nitko neće koristiti tu pjesmu u kampanji, a nakon što sve bude gotovo i saznamo tko je pobjednik, napravit ćemo veliki koncert za Dinu Dvornika koji ćemo nazvati Ništa kontra Splita", rekao je Željko Kerum, te dodao kako će možda i sam otpjevati pjesmu koja će biti zaštitni znak njegove kampanje.

P.V.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara