Ništa od početka suđenja za privatizaciju Konstruktora, Žderić boluje od bronhitisa

Ništa od početka suđenja za privatizaciju Konstruktora, Žderić boluje od bronhitisa

Foto: Jakov Prkić (Cropix)

NIŠTA OD početka suđenja za kriminalnu privatizaciju Konstruktora. Prvooptuženi Željko Žderić ima bronhitis, na bolovanju je pa tako nije ni mogao do splitskog Općinskog suda. Sutkinja Ivana Bilušić odgodila je suđenje za mjesec dana.

Mladineo želi što brži završetak postupka

Uz Žderića su optuženi članovi tadašnjeg Izvršnog odbora Konstruktora, a među njima je i donedavni ravnatelj Porezne uprave Ivica Mladineo. Nije baš bio od neke priče, tek je na novinarsko pitanje kazao da mu je u interesu da postupak što prije završi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim optuženika, na Dračevcu se jutros pojavio i čitav niz svjedoka, među njima i Božo Biuk, dioničar Konstruktora koji je prijavio Žderića, Mladinea i ostatak ekipe.

Žderić optužen i za lažiranje dopisa libijskog veleposlanstva

Osim za privatizaciju, Žderiću sude i za flagrantni falsifikat kojim se htio domoći cijelog EPH. Optužen je za krivotvorenje dopisa libijskog veleposlanstva, koji mu je poslužio za rekordnu tužbu protiv Slobodne Dalmacije u visini od 1,8 milijardi kuna. Žderić je tužio jer mu je navodno propao posao u Libiji zbog pisanja o privatizaciji Konstruktora. Ispostavilo se da se na taj posao nije ni natjecao, niti mu je libijsko veleposlanstvo ikada poslalo dopis da odustaju od posla s Konstruktorom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara