Njegovan Starek na HTV-u predstavio program SBHS/PGS-a

Kandidat koalicije SBHS/PGS za zastupnika češke i slovačke nacionalne manjine Njegovan Starek zalagat će se, kako je rekao na večerašnjem predstavljanju na HTVu, za potpuno poštivanje manjinskih prava, dvostruko pravo glasa manjina, te podizanje njihova životnog standarda u Hrvatskoj.

Realizacija manjinskih prava prema europskim standardima jedan je od glavnih uvjeta za ulazak Hrvatske u EU, rekao je Starek, istaknuvši kako će se zauzeti za njegovanje i održavanje tradicije manjinskih naroda, njihova jezika i izdavačke djelatnosti.

Posebnu pozornost Starek će posvetiti suradnji s lokalnom upravom i samoupravom jer se, tvrdi, na toj razini rješavaju sva pitanja bitna za nacionalne manjine.

Također, dodao je da će poticati suradnju s matičnim državama, Češkom i Slovačkom, posebno na pridobivanju njihove pomoći za ulazak Hrvatske u EU.

Uđe li u Sabor, založit će se i za, kako je rekao, zaustavljanje svih negativnih demokratskih tendencija, za stimuliranje mladih obitelji, racionalizaciju i modernizaciju državne uprave te veće subvencije u poljoprivredi.

"Temelj učinkovitog gospodarstva je proizvodnja, a Hrvatska je bogata resursima, ali u svijet treba plasirati finalne proizvode, a ne samo sirovine", kazao je Starek.

(Hina) tr/ibob dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara