Njemačka: počeo kongres CDU-a

PREDSJEDNICA Kršćansko demokratske unije (CDU) Angela Merkel otvorila je u ponedjeljak u Leipzigu redovni stranački kongres CDU-a.

Merkel je u svom govoru oštro napala njemačkog kancelara Gerharda Schroedera i politiku njegove vlade, ocijenivši da je zemlju doveo u "najveću gospodarsku i socijalnu krizu od 1949.godine".

"Schroedeova vlada čini greške na pokretnoj traci", izjavila je Merkel. Predsjednica CDU-a smatra da je jedino demokršćanski blok u zemlji sposoban provesti prijeko potrebne gospodarske i socijalne reforme. Merkel je ocijenila da Schroederova vlada neće izdržati još tri godine do kraja ovog izbornog razdoblja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Schroederov sat otkucava", smatra Merkel. Ona je najavila da će Unija CDU/CSU za deset godina Njemačku ponovno dovesti na europski i svjetski vrh "tamo gdje joj je i mjesto". Merkel je, u svezi s nedavnim razmiricama s drugom strankom demokršćanske Unije, Kršćanskom socijalnom unijom (CSU) glede socijalne politike, demonstrativno najavila da CDU neće ustrajati na sukobu sa "sestrinskom strankom".

Dvodnevni kongres CDU-a bi trebao utvrditi smjernice politike socijalnih reformi i donošenja pojednostavljenog poreznog sustava.

(Hina) nkre sb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara