Njemačka policija uhitila osumnjičene pripadnike al-Qaide

NJEMAČKA policija uhitila je prilikom racija u nedelju u Mainzu i Bonnu dvojicu pripadnika terorističke skupine alQaide za koje se sumnja da su osim logističke podrške planirali i samoubilačke napade u Iraku.

Njemački državni tužitelj Kay Nehm rekao je da su uhićeni 29-godišnji Iračanin Ibrahim Mohamed K., te 31-godišnji Palestinac Yassir Abu S.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mohameda K. se optužuje da je za potrebe al-Qaide u Luksemburgu pokušao nabaviti 48 grama obogaćenog urana. On je isto tako Abua S. tijekom prošle godine uspio pridobiti za samoubilački napad. Kako je nadalje priopćeno zasad ne postoje saznanja da su uhićeni planirali napade i u Njemačkoj, a oba uhićenika bi sutra trebala biti izvedena pred istražnog suca.

Obojica uhićenika žive legalno u Njemačkoj. Mohamed K. usprkos odbijenom zahtjevu za političkim azilom uživa zaštitu od protjerivanja dok je student medicine Abu S. oženjen Njemicom.

Tijekom racije u kojoj je sudjelovalo 65 pripadnika savezne policije zaplijenjena je i veća količina propagandnog materijala.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara