Njemačka savjetuje svojim građanima da ne putuju u tri španjolske regije

Njemačka savjetuje svojim građanima da ne putuju u tri španjolske regije
Ilustracija: EPA

NJEMAČKA savjetuje svojim građanima da osim u nuždi ne putuju u tri španjolske regije, uključujući Kataloniju i njezin glavni grad Barcelonu, u vrijeme kada porast zaraženih koronavirusom ometa planove za ponovno pokretanja turizma u Španjolskoj.  

Savjeti o putovanju odnose se na Kataloniju, Aragon i Navarru

Ažurirani savjeti o putovanju koje je izdala Njemačka odnose se na Kataloniju na sjeveroistoku Španjolske i regije Aragon i Navarre dublje u unutrašnjosti.

Popularne turističke destinacije Mallorca i Kanari nisu pogođene novim uputama.

Njemačko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je danas da je odluka utemeljena na "visokoj stopi zaraze i lokalnim karantenama."

Promjena ne utječe na pravo njemačkih putnika da dobiju povrat novca za rezervirane odmore u pogođenim regijama.

Njemački građani koji se vrate iz ovih regija morat će na testiranje

Tri regije također nisu dodane na njemačku listu visokorizičnih regija. Putnici povratnici u zemlju iz tih područja prema novim pravilima morat će se po povratku testirati na koronavirus.

Njemački savjeti putnicima dolaze nakon sličnih upozorenja protiv putovanja u Španjolsku koja su izdale druge europske zemlje.

Velika Britanija i Francuska izdale su slične upute za Španjolsku

Britanija je prošli tjedan šokirala tisuće putnika najavom da će svatko tko se u zemlju vrati iz Španjolske morati u samoizolaciju na dva tjedna. 

U petak je francuski premijer Jean Castex savjetovao građanima da ne putuju u Kataloniju zbog rastućeg broja novozaraženih. 

Europske zemlje počele su postupno otvarati svoje granice u lipnju, nakon višemjesečne karantene koja je uvedena kao odgovor na pandemiju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara